péntek, július 20, 2018
Civil Hírügynökség

Megkezdték a munkát a Független Diákparlament bizottságai

2015-12-29 Hírfolyam
diakparlament-151229

Magyarország legnagyobb független, civil, alulról szerveződő diák érdekképviseleti szerve, a Független Diákparlament (FDP) november 20-22-én megtartott őszi alakuló plenáris ülésén létrehozott munkacsoportok már elkezdték a konkrét javaslatok kidolgozását.

Az FDP alakuló ülésén a korábban demokratikusan megválasztott diák-, pedagógus-, szülő-, hallgató-, és öregdiák-képviselők által fölvetett tematikák mentén megalakultak a következő bizottságok:
– Kistérségi- és Szociális Bizottság
– Gazdaságpolitikai Bizottság
– Diákönkormányzati Bizottság
– Kollégiumok, Étkeztetés és Szakképzés Bizottság
– Túlterheltséggel és Tantervvel foglalkozó Bizottság
– Iskolai Demokrácia és Diákjogok Bizottsága
– Politika és Vallás az Iskolában Bizottság
– Érettségi, Felvételi és Idegennyelvi Bizottság

Az FDP bizottságainak munkájához a Szervezőbizottság delegál moderátort, ők felelősek a keretek megalkotásáért, illetve a szervezet alapelvei és közös szabályainak betartásáért. Elnökség nincsen, két szóvivő és a mögöttük álló Kommunikációs Stáb tartja a kapcsolatot a sajtó munkatársaival, értesíti az időközi fejleményekről a közvéleményt, és reagál az aktuális eseményekre. A kivitelezés a Technikai Bizottság lebonyolításában történik, ők miután egyeztették terveiket és megosztották egymással gondolataikat, olyan programokon dolgoznak, melyek hírét viszik az FDP-nek. Az ötletek színesek, a vélemények ugyan sok esetben eltérnek, de készen állnak arra, hogy egy precíz és a FDP-hez megfelelő programot állítsanak a diákok és mindenki számára.

A nyolc bizottság munkája során az ülésen közösen megtárgyalt pontokat kidolgozza, melynek eredménye a második, tavaszi ülés után egy javaslatcsomag, amelyet az FDP az oktatásért felelős államtitkárságot is jelenleg magában foglaló Emberi Erőforrások Minisztériumának juttat el.

FDP Kommunikációs Stáb: http://diakparlament.huhttps://facebook.com/diakparlament

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.