csütörtök, április 19, 2018
Civil Hírügynökség

Megkezdte működését a VECA

veca-170307

2017. február végén bejegyzésre került a VOLÁN Egyesülés Caritas Alapítvány (rövid neve: VECA), melyet a VOLÁN Egyesülés azzal a céllal alapított, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek részére biztosítsa iskoláztatásuk anyagi hátterét és az egészséges életmódra nevelés, a rendszeres testmozgás lehetőségét.

Kiemelt cél a baleset következtében elszenvedett szociális és egészségügyi hátrányok hatásainak kiküszöbölése, a szükséges rehabilitáció elősegítése és rekreációs programok szervezése. A családsegítés, a könnyebb életkezdés elsősorban a VOLÁN Egyesülés tagszervezeteinek válik elérhetővé, de a rászorultság elbírálásánál nem feltétel a tagság.

A VOLÁN Egyesülés Caritas Alapítványt Kocsis Korinna kurátor, általános képviseleti joggal, önálló jogkörrel képviseli, ezzel folytatva a családi hagyományokat, mivel szülei is a VOLÁN kötelékében töltötték el aktív éveiket. Korinna 2016-ban elnyerte Lengyelországban az Európa legszebb hölgye címet, valamint aktív szerepet vállalt gyermekekkel kapcsolatos karitatív feladatokban. Széles körben ismert és elfogadott személyisége nagymértékben hozzájárul majd az alapítvány sikeres működéséhez.

VOLÁN Egyesülés
http://www.volanegyesules.hu/
1066 Budapest, Teréz krt. 38.-Levelezési cím: 1391 Budapest,Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150 – E-mail: titkarsag@ve.hu

 

Forrás: VOLÁN Egyesülés Caritas Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.