vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség
tanitanek2-170123

A Tanítanék Mozgalom február 1-én 17:30-tól demonstrációt tart a Kossuth téren. Azt szeretnék, ha ezen a napon a résztvevő civil szervezetek nemcsak a gyermekközpontú, korszerű és esélyteremtő iskolarendszer mellett tennének tanúságot, hanem a civilek, a civil szervezetek és általában az emberi szabadságjogok mellett is, amelyeket a kormány a közelmúltban agresszív módon megtámadott.

Február 1. Magyarországon a Civilek Napja. A Tanítanék Mozgalom meggyőződése szerint gyermekeink érdeke, hogy demokratikus országban nőjenek fel, ahol az állampolgároknak akár magánemberként, akár civil szervezetek tagjaként joga van a közéletben részt venni, kritikát és javaslatokat megfogalmazni. A demokrácia akkor ér véget, amikor a demokratikusan megválasztott kormány önmaga leválthatatlansága érdekében megfélemlíti, megosztja és egymás ellen hergeli a népet.

Nincs mit szégyellnünk, nincs takargatni valónk, ezért nem engedjük, hogy megfélemlítsenek minket. Mi, civilek vagyunk az utolsó biztosíték arra, hogy ez az ország még demokratikus. Mi még működtetjük a fékek és ellensúlyok rendszerét, mi adjuk a támaszát a megroppant humán ágazatnak, mi foltozzuk a lyukakat a szociális védőhálón a magyar állam helyett. Itt az idő, hogy nyíltan kiálljunk egymásért és mindazokért, akikért dolgozunk, akiknek a jogait védjük, akiknek a jövőjéért szívvel, hittel és kérlelhetetlenséggel harcolunk.

Szeretnénk, ha a demonstráció nyitóakkordjaként civil szervezetek képviselői lépnének velünk közösen a színpadra. Elképzelésünk szerint a képviselők szervezetük nevét és/vagy logóját egy-egy A3-as méretű táblán megjelenítve mutatnák fel. A Tanítanék Mozgalom képviselői konferálják fel a csatlakozókat, és a civil szféra egy prominens képviselője mond beszédet a sokaságnak arról, hogy miért jelentenek a civil szervezetek pótolhatatlan értéket Magyarországon. A színpadon megjelenőkről csoportkép is készül, amely látványosan és egyértelműen fejezi ki a civilek kiállását és összefogását.

Szeretnénk Titeket is meghívni, hogy jöjjetek fel velünk a színpadra, és vegyetek részt a Tanítanék Mozgalom demonstrációján a közös tanúságtételben. Kérjük, jelezzetek vissza, hogy számíthatunk-e részvételetekre! Válaszotokat a tanitanekakcio@gmail.com címre várjuk.

Emellett pedig arra is kérünk Titeket, hogy segítsetek nekünk a demonstráció hírének terjesztésében, népszerűsítésében, hiszen közös érdekünk, hogy minél több ember részvételével kerüljön sor erre a szimbolikus jelentőségű rendezvényre: https://www.facebook.com/events/937338186400907/

Segítségeteket, részvételeteket előre is köszönjük!

Törley Katalin, Sulyok Blanka, Pilz Olivér
Tanítanék Mozgalom

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.