csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

Megalakult az 50+mozgalom

jogvedo-160912

A több, mint 3 millió nyugdíjas, és 1 millió nyugdíj előtt álló állampolgár érdekeinek védelmével elégedetlen szervezők, akik nem fogadják el a “47 ezer forintból való megélhetés” ötletét, és azt sem, hogy egy ledolgozott élet után a gyermekei tartsák el, 2016. szeptember 7-én egy új mozgalmat alapítottak.

Az 50+mozgalom alapítói megállapították, hogy Magyarországon több mint 3 millió nyugdíjas és 1 millió nyugdíj előtt álló állampolgár él.Számukat növelte a nyugdíjkorhatár emelése, melynek célja a munkaképes, de munkát már nem remélő állampolgárok kivonása a nyugdíjkassza kötelezettségei alól, a kiadások csökkentése érdekében. Ez az ország lakosságának közel felét érintő probléma nem ösztönzi cselekvésre sem a parlamenti, sem kisebb pártokat, nem mozgósítja a szakszervezeteket, és a nyugdíjas szervezeteket sem.

Az érintett magyar állampolgárok érdekeinek védelmére hozták létre 50+mozgalom néven a nyugdíjasok és nyugdíj előtt állók érdekvédelmi szervezetét, amely elszántan, és erős akarattal fog kiállni a már a rendszerváltoztatás során is követelt, de elsikkadt elvekért, amely biztosítja az emberhez méltó élet jogát. Az 50+mozgalom nem külön kiváltságokat, csupán a demokráciában elvárható emberi jogokat akarja.

A mozgalomhoz csatlakozhat, aki elfogadja ezt az elvet, és tenni is hajlandó a megvalósulásért!

A mozgalomhoz csatlakozott több vidéki civil szervezet vezetője, és a győri központú “Öreg a Nénikéd!” országos klubmozgalom.

 

Forrás: Állampolgári Jogvédő Liga

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.