csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség
meet_and_code_logo_180614

Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – ez a Meet and Code programsorozat központi témája.

A kezdeményezés programozással kapcsolatos rendezvények szervezését támogatja rendezvényenként 400 Euró értékben. A Meet and Code 8 és 24 év közötti fiatalok számára nyújt lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a programozás izgalmas és szerethető oldalával.

Az események az EU Code Week keretében zajlanak 2018. október 6. és 21. között. A pályázatok benyújtására 2018. szeptember 15-ig van lehetőség.

A pályázat célja
Megmutatni a fiataloknak, milyen szórakoztató is tud lenni valójában a kódolás és hogyan valósíthatják meg ötleteiket programozással. Mindez szinte bármilyen formában történhet – legyen az műhelymunka, filmes projekt, vagy akár robotikai előadás.

A pályázók köre
Rendezvényeket tarthatnak például iskolák, informatikai szakemberek, cégek vagy számítógépes klubok is, a pályázó azonban csak civilszervezet lehet, pl. iskolai alapítvány vagy egyesület.

További információ
A Meet and Code programot az SAP, a NIOK Alapítvány, valamint a TechSoup Europe hálózat teszi lehetővé.

További információk a www.meet-and-code.org (https://www.meet-and-code.org/ ) címen érhetők el, a jobb felső sarokban magyar nyelvre váltható az oldal. A pályázatok benyújtásához a szervezetnek regisztrálnia kell. A regisztrációkor a szervezeteknek lehetőségük van jelentkezni egy versenyre is 3 kategóriában, melynek győztesei (kategóriánként egy) 2500 eurós támogatásban részesülnek.

Pályázni lehet a versenyben való részvétel nélkül is. Bővebb információ itt : https://www.meet-and-code.org/hu/hu/award

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.