péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

Meet and Code

meetandcode_events-170712

Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – ez a Meet and Code programsorozat központi témája. A kezdeményezés programozással kapcsolatos rendezvények szervezését támogatja rendezvényenként 400 Euró értékben.

A Meet and Code 8 és 24 év közötti fiatalok számára nyújt lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a programozás izgalmas és szerethető oldalával. Az események az EU Code Week keretében zajlanak 2017. október 07. és 22. között. A pályázatok benyújtására július 1-tol 2017. szeptember 15-ig van lehetőség.

A pályázat célja
Megmutatni a fiataloknak, milyen szórakoztató is tud lenni valójában a kódolás és hogyan valósíthatják meg ötleteiket programozással. Mindez szinte bármilyen formában történhet – legyen az műhelymunka, filmes projekt, vagy akár robotikai előadás.

A pályázók köre
A rendezvények megszervezésére pályázhatnak például iskolák, informatikai szakemberek, cégek vagy számítógépes klubok is, a pályázó azonban csak civilszervezet lehet, pl. iskolai alapítvány vagy egyesület.

További információ
A Meet and Code programot az SAP, a NIOK Alapítvány, valamint a TechSoup Europe hálózat teszi lehetővé. További információk a https://www.meet-and-code.org/ címen érhetők el. A pályázatok benyújtásához a szervezetnek regisztrálnia kell.

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.