csütörtök, április 19, 2018
Civil Hírügynökség
receptvers-170328

“Európa egyik legegészségtelenebb országa”. Ezt a jelzőt kapta Magyarország, hiszen az elhízásban lekörözzük az unió országait, és lassan felzárkózunk Amerikához.

A párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet az OECD szerint Magyarországon 2 emberből 1 túlsúlyos, és legalább 5 emberből 1 már elhízottnak számít. A 13-14 évesek körében végzett vizsgálat szerint hazánkban minden 4. gyermek túlsúlyos. A túlsúly/ elhízás sajnos a hazai felnőtt lakosság 70%-át érinti, ráadásul a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt  (magas vérnyomás, diabétesz, érelmeszesedés, szívinfarktus stb.) a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik!

Ezért írt ki országos receptversenyt a Kor Kontroll Társaság valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság:
http://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-receptverseny-Fozz-maskeppen

Receptversenyünk abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól! Pályázhat mindenki, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők. Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is!

A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

Díjátadó / értékes nyereményekkel / a Magyar Elhízástudományi Társaság májusi kongresszusán!

 

Forrás: Kor Kontroll Társaság

Friss műsorok

Comments are closed.