csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Magyarul olvasott verset a brit nagykövet

csodalampaLogo-160801

Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén. Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei azok, akik a brit nagykövet rezidenciáján elfogadták a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását. A versek mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről.

Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek. A verseket Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet szólaltatta meg, sokak meglepetésére magyarul. A nagykövet és felesége, Bridget asszony a záró S.Heaney-verset együtt angolul olvasták fel.

Az est végén a Csodalámpa a vendégekkel közösen valósította meg két beteg gyermek álmát, a 12 éves, nemrégiben szívműtéten átesett Viktória a tanuláshoz és filmnézéshez laptopot, a 7 éves Máté pedig egy tehervonat építőjátékot kapott, hogy elterelhesse a figyelmét a kellemetlen kezelésekről.

A felejthetetlen estét Patzauer Éva ügyvezető köszönte meg a közreműködőknek és a vendégeknek, akik a 15 éves Csodalámpa misszióját támogatva jótékony felajánlásaikkal még több beteg kisgyermek kívánságának teljesítéséhez járultak hozzá.

 

Forrás: Csodalámpa Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.