vasárnap, december 9, 2018
Civil Hírügynökség

Magyarország vegyen részt Szíria újjáépítésében

sziria-171114

Magyarországnak fel kell újítania diplomáciai viszonyát Damaszkusszal, és ki kell vennie részét Szíria újjáépítéséből – adott hangot álláspontjának a Magyar Békekör és a Magyarországi Arab Közösség Egyesülete Szijjártó Péter külügyminiszterhez eljuttatott levelében.

A levélben foglaltakra a miniszter hétfőn pozitívan reagált és utasította Budai Jánost, a külügyminisztérium szíriai koordinátorát, hogy tárgyaljon a civil delegációval. Simó Endre, a Békekör elnöke és Makt Mazen, az Arab Közösség titkárának egybehangzó véleménye szerint Magyarország és Szíria érdeke egybeesik abban, hogy a közel-keleti ország talpra álljon, és hazatérhessen otthonába a háború elől külföldre menekült 5 millió 260 ezer ember. Véleményük szerint Magyarország az egészségügyi rendszer, a közlekedés és a mezőgazdasági termelés helyreállításában, és az építőiparban nyújthatná a legnagyobb segítséget.

Az újjáépítésben kedvez a magyar részvételnek Magyarország pozitív hozzáállása Szíria felszabadításához a terrorista megszállás alól, Szíria szuverenitásának és területi integritásának helyreállításához, a békés politikai rendezéshez, és a kivándorlás okainak kiküszöböléséhez. A diplomáciai viszony helyreállítását Damaszkusszal nélkülözhetetlen politikai lépésnek tartják, és úgy vélik, a magyar kormánynak nem kellene várnia a NATO engedélyére, hanem jó példával járhatna elől az együttműködés érdekében.

 

Forrás: Magyar Békekör Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.