csütörtök, április 25, 2019
Civil Hírügynökség

Lovas Mikulás

lovasMikulas-181204

Idén is lovasszánon érkezik a Mikulás és különleges meglepetést rejt a puttonya gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ingyenes lovaglási lehetőség, színes programok és sok-sok ajándék vár a második simonpusztai lovas Mikulás-ünnepen. Meghívunk mindenkit, kicsiket és nagyokat 2018. december 6-án 11:00 – 16:00 között a Simonpusztai Lovasparkba!

Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület rendhagyó módon, második alkalommal szervezi meg az Ünnepváró jótékonysági Mikulás – napi eseményét. A tavalyi siker után nem volt kérdés, hogy idén is megrendezésre kerül az ország legnagyobb Lovas Mikulás napi ünnepsége.

Esélyegyenlőség az általános iskolai lovasoktatásban, avagy nemzetünk jelképét jelentő hagyományok és az iskolai lovasoktatás országos programszintű kiépítése és annak elterjesztése céljából alapítottuk egyesületünket. A legfőbb küldetésünk, hogy a mai rohanó világban közelebb hozzuk az embereket, a gyerekeket lovainkon keresztül a természethez, az állatszeretethez.

Egyesületünk éppen ezért az elsősorban gyerekeknek szánt napot, úgy próbálta összeállítani, hogy az színes, színvonalas és érdekes legyen minden vendég számára. A nap moderátora Kaszás Géza színművész, filmrendező. Fellép a Nemzeti Lovas Színház. Az esemény egyik csúcspontja, az hogy a Mikulás lovas szánon érkezik és kiosztja minden gyermek számára a mikulás csomagot. Valamint “Ló, mint a magyar nemzet régi jelképe az ünnepek alatt” címmel rajzpályázatot hirdettünk, melynek fő díja egy 4 főre szóló belépőjegy a Nemzeti Lovas Színház egy szabadon választott előadására. A díjat a zsűri elnöke Czeglédiné Kenyeres Réka festőművész, valamint a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Pintér Tibor adják át.

Regisztráció: press@simonpuszta.hu

 

Forrás: Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.