péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

Limfóma Világnap 2018

2018-09-13 Esemény, Hírfolyam
MOHA_logo_small-160113

Szeretne többet tudni a limfómákról? Kíváncsi a legújabb kezelési lehetőségekre? Szívesen találkozna betegtársakkal?

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány, mint a nemzetközi Lymphoma Coalition tagszervezete, orvos-beteg találkozót szervez a Limfóma Világnap alkalmából 2018. szeptember 15-én a Moha Házban (1143 Budapest, Gizella út 42-44.), melyre szeretettel vár minden kedves érdeklődőt! A rendezvény ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezésüket várjuk a moha@onkohemat.hu e-mail címen.

A limfómákról A rosszindulatú vérképző- és nyirokszervi megbetegedéseket (limfóma, leukémia, mielóma multiplex) a világon az ötödik leggyakoribb rosszindulatú betegségként tartják számon, a megbetegedések 6-7 százalékáért felelősek és közel egymillió új beteget diagnosztizálnak évente világszerte.

A limfóma a nyirokrendszer sejtjeit, a limfocitákat érintő betegség. Limfóma esetén a limfociták ellenőrizetlenül növekednek és osztódnak, illetve nem pusztulnak el kellő mértékben, a nyirokcsomókban gyűlnek össze, duzzanatot képeznek. Mivel a limfociták az egész szervezetben jelen vannak, limfóma a test más részeiben is előfordulhat. A limfóma alapvetően két nagy csoportra osztható: a Hodgkin limfómára és a non-Hodgkin limfómákra. Többségében nehezen felismerhető betegségről van szó. Betegségspecifikus tünetek hiánya miatt miatt rejtőzködő betegségnek szokták nevezni.

A limfómánál is elsőrendű fontosságú a korai felismerés, mivel a megfelelő időben megkezdett kezelés jelentősen megnöveli a gyógyulás esélyét. Ha nyirokcsomó-duzzanatot, tartós, visszatérő, megmagyarázhatatlan lázat, erős éjszakai izzadást, köhögést, nehézlégzést, akaratlan és jelentős fogyást vagy makacs bőrviszketést tapasztal és ez két hétnél tovább fennáll, mindenképp forduljon orvoshoz.

A MOHÁ-ról
A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány a felnőtt vérképzőszervi betegek támogatására alapított civil szervezet. Küldetésünk a betegedukáció, az érzelmi támogatás és az érdekérvényesítés. Rendezvényeinkről, támogató csoportjaink programjairól, kiadványainkról, szolgáltatásainkról közvetlenül tájékozódhat, ha feliratkozik a MOHA Baráti Kör levelezőlistára.

Limfóma Világnap 2018
Időpont: 2018. szeptember 15. szombat, 10.00-15.00
Helyszín: Moha Ház, 1143 Budapest, Gizella út 42-44.
Bővebb információ a programról: www.onkohemat.hu

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.