szombat, április 20, 2019
Civil Hírügynökség

Legyen családbarát minden oktatási intézmény!

egyetemiEloado-181018

A tanuláshoz, a diplomaszerzéshez való hozzáférés joga mindenkit egyaránt megillet, még azokat is, akik a képesítés megszerzése előtt vállalnak gyereket, vagy gyermek mellett kezdik meg tanulmányaikat. A Debreceni Egyetem e célból nyitott babaszobát, és más intézkedésekkel is segíti a fiatal családok tanulását, s a Budapesti Corvinus Egyetem is kiemelt figyelmet fordít a munka, a tanulás és a család összeegyeztetésére.

A családbarát gyakorlatokat bevezető és fejlesztő egyetemekhez az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a győri Széchenyi István Egyetem is csatlakozik. E célból csütörtökön megállapodást írtak alá a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvánnyal. Így már öt családbarát egyetem működik hazánkban.

Az ünnepélyes aláírással egybekötött konferencián bemutatkoztak a Családbarát Kórházi Osztály idei díjazottjai, a Szent János Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet, valamint az Orosházi Kórház.
Magyarországon ma minden ötödik-hatodik párt érint termékenységi, humán reprodukciós probléma. Ezt a kérdést, valamint a sikeres fogantatás és örömteli várandósság folyamatát szakértők vitatták meg a szakértők a Magyar Tudományos Akadémián tartott konferencián.

A családbarát egyetemekről bővebben: http://www.haromkiralyfi.hu/csaladbarat-felsooktatas-munkacsoport

 

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.