szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

A kuvaszok jedi lovagok

kuvasz-190805

A kuvaszok pozitív energiával töltik fel az embert. Tulajdonképpen olyanok, mint a jedi lovagok.

A kuvasz mai helyzetéről beszélgettek augusztus 4-én Ópusztaszeren a Hunnia Kuvasz Egyesület szakemberei és vezetőségi tagjai.

Az egyesület az augusztus 2-4-ig tartó MOGY rendezvényen jelent meg standdal és a vasárnapi napon egy kerekasztal beszélgetés során vezette be az érdeklődőket a Hungarikum magyar fajta jelenébe.

“Szociális alapra kívánjuk helyezni a kuvasz tenyésztését a mostani piaci alapról. Ez egy gyökeres paradigmaváltás. Korszerűsítenünk kell a kuvaszt. Olyan kutyafajtává kell alakítanunk, amelyik a modern ember életében helyet kaphat” – mondta Hajnal Gyöngyi, a Hunnia Kuvasz Egyesület elnöke.

A beszélgetésben részt vett Hajnal Gyöngyi és Czene Attila az egyesület elnökségi tagjai, Farkas Márta kinológus, Soós Attila FCI jellem- és küllembíró,Tokaji Attila állattenyésztő szakmérnök az egyesület szakértői, valamint dr. Dobos András állatorvos.

“Azt gondolom, hogy a magyar kutyafajta az a magyar egyetemes kultúra része és úgy is kell vele bánnunk” – folytatta Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Hunnia Kuvasz Egyesület társadalmi kapcsolatok alelnöke – “A modern jövő hívószavára ismeretet szeretnénk átadni. Készül egy mindenki számára elérhető tudásbázis a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) és a Szerencsejáték Zrt. anyagi támogatásával magyar és angol nyelven.”

 

Forrás: HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.