szombat, február 23, 2019
Civil Hírügynökség

Külkereskedelmi Szakgimnázium indul érettségizetteknek

kulkerGimilogo-180717

2018 szeptemberétől 12 féle, a mai kor igényeihez alkalmazkodó szak várja a legalább érettségivel rendelkező tanulni vágyókat az új Külkereskedelmi Szakgimnáziumban. A koncepció szerint a gyakorlati képzésekre nagy hangsúlyt fektetnek, melyek valós munkahelyi körülmények között zajlanak, így a tanulók a 2 év képzés alatt nemcsak elméleti, hanem piacképes gyakorlati tapasztalatokra is szert tesznek.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatásával létrejött új intézmény igazgatója, Salusinszky András arra törekszik, hogy egy toleráns, demokratikus szellemiségű Külkereskedelmi Szakgimnáziumot hozzon létre. Az új “Külker Gimibe” zsidó és nem zsidó diákokat egyaránt várnak. Különösen azokra a fiatalokra számítanak, akiket nem vettek fel felsőoktatási intézményekbe, de eséllyel szeretnének jelen lenni a mai munkaerőpiacon.

Az oktatás nappali és esti tagozaton egyaránt elérhető. Az előbbi esetében heti 31 órás képzés valósul meg, és a diákok jogosultak diákigazolványra, tb-ellátásra, családi pótlékra és kollégiumi elhelyezésre is. Esti tagozaton az órákat tömbösítve, heti 2-3 délután tartják. Részletes információ az elérhető szakokról: http://kulkergimi.hu/

 

Forrás: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

Friss műsorok

Comments are closed.