kedd, szeptember 17, 2019
Civil Hírügynökség

Újabb közösségi barkácsműhely nyílt

forrasztas-190705

Bár jó móka saját kezűleg elkészíteni vagy megjavítani a bútorainkat, egy átlagos háztartásban, főleg városi lakásokban nem igazán fér el egy esztergagép, és beszerezni sem olcsó mulatság a fa- és fémmegmunkáló eszközöket.

Ezért ahogy minden téren, a barkácsolásban is hódít a közösségi vonulat, és a XII. kerületieknek holnaptól különösen egyszerű lesz helyet és gépeket találni az ötleteikhez. A Hegyvidéki Barkácsműhely egy helyi lakos ötlete nyomán egy régi csempebolt helyén nyílt meg a Márvány utcában, pontosabban a bejáratot a párhuzamos Hertelendy utcából közelíthetjük meg.

A városban nem ez az első barkácsműhely, hiszen ott van például a Hello Wood által alapított Technika ( https://welovebudapest.com/hely/technika-2/ ) , ahol a tanfolyamok mellett bérleti díj ellenében használhatjuk a berendezést, Zuglóban pedig az Azta közösségi barkácsműhelyben lehet varrogatni és felújítani a bútorainkat. A XII. kerületben az önkormányzat kezdeményezésére nyílt közösségi barkácsműhelyt 300 Ft-os óradíjért lehet igénybe venni hetente három alkalommal.

Online ( https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ ) kell időpontot foglalni, és nem kell hozni mást, csak a megmunkálandó anyagot, ami lehet fa, fém, műanyag és textil is. A helyiségben egyszerre hat ember tartózkodhat, és egy szakember felügyelete mellett lehet barkácsolni a rendelkezésre álló eszközökön: esztergálás, gyalulás, csiszolás, köszörülés, ragasztás, vágás, fűrészelés, forrasztás, hegesztés oldható meg a műhelyben, illetve két varrógépet is találunk.

A lehetőség sajnos csak kerületi lakosoknak, illetve olyanoknak áll nyitva, akiknek a tartózkodási helye ide van bejelentve.

 

Forrás: welovebudapest

Friss műsorok

Comments are closed.