kedd, június 19, 2018
Civil Hírügynökség

Komposztáljunk együtt! 2018

komposzt_160703

A kerti és konyhai szerves hulladék hasznosítás már egyre több helyen zajlik Budapesten. Programunkkal a komposztálás terjedését szeretnénk segíteni, ezért az idei évben a közintézmények, közcélú szervezetek mellett a lakosságot is bevonva, társasházak részére hirdetünk komposztálási programot a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.

Összesen 80 komposztkeretet osztunk ki a programban részt vevő közösségek számára.

A támogatásnak köszönhetően ingyenes képzést biztosítunk az intézmények pedagógusainak és kertgondnokainak egy alkalommal, ahol a komposztálás elméleti és gyakorlati hátterének bemutatása mellett módszertani ötleteket is nyújtunk a gyerekek környezeti nevelésével foglalkozók számára. Legfeljebb 30 intézmény regisztrálhat, intézményenként legfeljebb 2 fő vehet részt a képzésben.

A támogatásnak köszönhetően a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalói mellett hangsúlyt fektetünk az óvodai és iskolai nevelésbe beépíthető, komposztálás témájához kapacsolódó módszertanra is. A képzésben résztvevő pedagógusoknak nyereményjátékot hirdetünk. A képzés után kvízt küldünk el, az online kvíz kitöltők között 3 db csoportos gyerekfoglalkozást sorsolunk ki, melyek a komposztálás témakörét dolgozzák fel.

A képzésen részt vevők a jelentkezéskor megjelölhetik igényüket 0/1/2 komposztkeretre.

A képzés időpontja:
2018. április 11. szerda, 14.00-15.30: Képzés pedagógusok részére
JELENTKEZEM a programra: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSZ7xmnik96STwXl0La88H6Kzzo7QsOOJWgtej_zxuY_uPXg/viewform
Jelentkezési határidő: március 23.

____

A Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával a “Komposztáljunk együtt! Komposztálási program társasházak, közintézmények és közcélú szervezetek számára” pályázat keretében összesen 80 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani. Lakosonként 0/1/2 keret, társasházanként maximum 4 db keret igényelhető. A jelentkezési határidő lejárta után (március 23.) mindenkit e-mailben értesítünk.

A támogatásnak köszönhetően a lakossági képzésre két alkalommal kerül sor, ahol a komposztálás elméleti és gyakorlati oldalát ismertetjük meg a lakossággal. Teret engedünk a felmerülő kérdések megvitatásának, bemutatjuk a közösségi komposztpontot, illetve egyéb jó gyakorlatokat a komposztálás témakörben.

A képzések időpontjai:
2018. április 6. péntek, 18.00-19.30: Képzés a lakosság részére
2018. április 10. kedd, 18:00-19.30: Képzés a lakosság részére

JELENTKEZEM a programra: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY4zhrqRuFd2pVijfwL4_Z3KjSwTtHdvX7C5xqGH2WY-pwDA/viewform
Jelentkezési határidő: március 23.

A komposztálási programhoz való csatlakozásával sokat tehet azért, hogy ne a probléma, hanem a megoldás részese lehessen!
A program során megújítjuk és friss tartalmakkal, segédanyagokkal bővítjük a www.komposztalj.hu oldalt.

 

Forrás: humusz.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.