szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

A Kiskunság vízért kiált!

2017-08-04 Hírfolyam, Kampány
tiszaMadarak-170803

Mi, Jászszentlászló, Szank, Móricgát községek önkormányzatai, gazdálkodói, a Dong-ér – Kelő-ér vize Egyesület, látva szülőhazánk, a Kiskunság sanyarú sorsát, országunk és szűkebb pátriánk vezetőihez és közvéleményéhez fordulunk, hogy felhívjuk a magunk által megtapasztalt veszélyre a figyelmet és egyben segítséget kérjünk.

A globális éghajlatváltozás jól érzékelhetően felgyorsult, és emiatt egyre gyakoribbak a természeti csapások. A mi nagy bajunk pedig, hogy nem tudunk gazdálkodni a vízzel! Ha sok van az is baj, ha kevés az is. Egyetlen választásunk van: meg kell tanulnunk gazdálkodni a vízzel.

Elhatároztuk, saját kezünkbe vesszük a víz sorsát, s vele a sajátunkat is. Valamikor nagyapáink, dédapáink pontosan tudták hogyan terelgessék, őrizgessék a vizet. Úgy gondoljuk, magunk is megtesszük, amit lehet a vízért, az életért, a jövőnkért.

Mindazokon a területeken, ahol az adottságok engedik, s ahol erről közmegegyezés születik, szétterítjük a vizet; tavakat, tocsogókat alakítunk ki, és ezekhez az adottságokhoz illeszkedően rendezzük be gazdálkodásunkat.

Kérjük az ország vezetőit, közvéleményét, a tudományt, segítsenek bennünket ebben!

Kezdeményezők:

Patkós Zsolt, Szank polgármestere
Csontos Máté László, Móricgát polgármestere
Nagy András, Jászszentlászló polgármestere
Toldi Csaba, a Dong-ér – Kelő-ér vize Egyesület elnöke
Molnár Géza, Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport

Információ és kapcsolat:
http://elotiszaert.hu

 

Forrás: Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.