hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség
hospice-171107

Évek óta szembesülünk azzal, hogy a hazánkban működő 90 hospice szolgálat működési forrásai rendkívül szűkösek, kivétel nélkül mind finanszírozási problémákkal küzd, melyre a Magyar Hospice Alapítvány kampánya is felhívta a figyelmet és amely rendkívüli társadalmi összefogást eredményezett.

Az Alapítvány működésének anyagi feltételei most időlegesen megoldódtak, a példás összefogásnak és a területért felelős miniszter döntésének köszönhetően. Azonban kivétel nélkül minden hospice szolgálat működési forrása rendkívül szűkös. A társadalombiztosító által nyújtott finanszírozás csupán 75%-át biztosítja a minőségi hospice ellátásnak. Ennek ellenére nem tudunk olyan szolgálatról, amely betegellátó tevékenységének befejezését tervezné. A tavalyi évben 8470 beteget 222574 ápolási nappal láttak el. Minden szolgálat törekszik arra, hogy szakmailag fejlődjön és minőségi ellátást biztosítson. Jelentős lépések is történtek: szakmai kollégium, a hospice-palliatív ellátás új szakmai irányelve, valamint számos kezdeményezés az intézményi ellátások bővítésére.

Fő feladatunk, hogy a hazai hospice szolgálatok teljes közösségét képviseljük. Az Alapítvány gondjai rámutattak a problémára, de az országban működő összes hospice tevékenységet folytató szolgálat komoly anyagi nehézséggel küzd. Ezért felkérjük a területért felelős minisztert, Balog Zoltán miniszter urat, hogy az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés biztosításának érdekében tegye meg az ehhez szükséges lépéseket.

 

Forrás: Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.