szerda, június 26, 2019
Civil Hírügynökség

Két verssel lehet jelentkezni

kapornakyGyulaEmltabl-190109

Kercaszomor Önkormányzata és a Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány a település szülöttének, Kapornaky Gyula költőnek a tiszteletére “Kökényvirág vagyok” címmel versmondó versenyt hirdet 2019. február 9-re.

A találkozóra szülőföldjüket szerető, nem hivatásos előadók jelentkezését várjuk, különösen Győr-Sopron, Vas és Zala megyéből, valamint Szlovénia és Ausztria magyarlakta vidékeiről, három korcsoportban (6-13, 14-20 évesek, 20 évesnél idősebbek).

A versengésre két költői alkotással lehet jelentkezni, melyek együttes időkerete legfeljebb öt perc. Az egyik verset Kapornaky Gyulától, az Őrség költőjétől kell választani (lásd:http://kercaszomor.hu/hirek/108-kokenyvirag-vagyok-kapornaky-gyula-versmondo-verseny ), a másik vers csak a Kárpát-medence országaiban élt és élő magyar költők 1990 után született alkotása lehet. A zsűri elnöke dr. Szabó András irodalomtörténész, író, előadóművész.

A jelentkezések beérkezési határideje: 2019. január 20., vasárnap.
Elektronikus levélben a kercaonk@gmail.com, zárt postai levélben a Kercaszomor Önkormányzata, 9945 Kercaszomor, Fő u. 57. címen lehet jelentkezni. A nevezésben a néven kívül az életkort, a pontos lakcímet, az e-mail-címet, a telefonszámot, a felkészítő nevét (ha van), illetve a választott művek címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés helyét kérjük. Kapcsolattartó: Szalai Zsuzsanna, szalaikerca@gmail.com, illetve +36 30 211 0927.

 

Forrás: Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.