hétfő, december 10, 2018
Civil Hírügynökség

Kerüljenek egészséges ételek ősztől az uzsonnás dobozokba!

2017-09-07 Esemény, Hírfolyam
Egyszulos-170906

Az egyszülős gyerekek az egészséges táplálkozásban sem lehetnek hátrányban a többiekhez képest – a tanévkezdés alkalmából erre hívta fel a figyelmet az Egyszülős Alapítvány és a TÉT (Táplálkozás, Életmód és Testmozgás) Platform. Az eseményen, amely a hazai egészségközpontú szemlélet formálását célzó közös programsorozat első állomása, a két civil szervezet együttműködési megállapodást ír alá.

Táplálkozási szokásaik kialakításakor a gyerekek főként a családi példát követik, ezért a szülőkön van a legnagyobb felelősség, hogy megtanítsák nekik, milyen változatosan lehet egészségesen étkezni.

A tanévkezdés alkalmából Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke, Németh Kristóf színművész, egyedülálló apuka bemutatták, hogy milyen egészséges ételek kerülhetnek a gyerekek uzsonnásdobozába, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek és könnyen elkészíthetőek. A tápláló falatokat Antal Emese dietetikus, a Táplálkozás, Életmód és Testmozgás Platform Egyesület (TÉT Platform) szakmai vezetőjének útmutatása alapján készítették el.

Nagy Anna az egyszülős családokra hívta fel a figyelmet: “Több mint félmillió gyerek nevelkedik ma egyszülős családban és rendkívül fontos, hogy ezek a gyerekek semmiben, így az egészséges táplálkozásban sem legyenek hátrányban a többiekhez képest.Egyszülős alapítványként feladatunk,hogy ezen a téren is segítsük az egyedül nevelő szülőket, akikre a mindennapokban kétszeres teher hárul.”

Az eseményen, amely a hazai egészségközpontú szemlélet formálását célzó közös programsorozat első állomása, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és a TÉT Platform együttműködési megállapodást írt alá. A közös gondolkodás és további programok megvalósítása azért fontos a két civil szervezet számára, mert a statisztikák szerint a magyar lakosság egészségi állapota rosszabb, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható lenne, ehhez hozzájárul egyebek között a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás és általában az egészségtudatosság alacsony szintje. A két szervezet elsősorban szakmai információval és tapasztalatcserével támogatja egymás munkáját, és az együttműködés kiterjed közös szakmai anyagok összeállítására, oktatások, bemutatók, nyílt napok, valamint sajtóesemények szervezésére, közös kampányok megvalósítására.

 

Forrás: Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.