szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Kerekesszékkel a Szigetre

Rockstar Photographers - http://www.facebook.com/festivalphotographers/

Ha csak segítséggel tudsz bulizni, szakképzett önkénteseket biztosít számodra a Mozduljunk ki! Egyesület, amely már tavaly is fontosnak tartotta a mozgássérültek fesztiválozását.

A Mozduljunk ki! Egyesület (https://www.mozduljunkki.hu/ ) már tavaly bemutatkozott a Sziget fesztiválon, egyik legfontosabb céljuk, hogy segítsenek azokon a fiatal mozgássérülteken, akik szívesen elindulnának szórakozni, de önállóan, segítség nélkül ezt nehezen tehetik meg.

Erre találtak is egy megoldást, és mivel kezdődik a Sziget, ez egy jó terep a kimozdulásra. Így nemcsak szüleik kötelékében indulhatnak el, hanem az egyesület által felajánlott szakképzett önkéntesek segítségével. Ennek menete egy regisztráció után (https://www.mozduljunkki.hu/ ) az, hogy közösen megbeszéljék a szakmai asszisztenciával kapcsolatos részleteket, majd a koncert vagy fesztivál előtt személyesen is találkozzanak egymással.

„Amíg szakképzett (és csodálatos) önkénteseink megfelelő segítséget nyújtanak az alapvető életvitelhez szükséges dolgokban, addig a fiatalok jól érzik magukat, rengeteg élménnyel gazdagodnak, a spontán interakciók, az új élethelyzetek hozzájárulnak szocializációjukhoz, kommunikációs képességeik fejlesztéséhez, az önálló döntéshozatal fontosságának megéléséhez. Ezek az alkalmak elősegítik a társadalmi környezettel kialakuló szociális kapcsolat megvalósulását. Azonban legalább ennyire fontos az is, hogy a többségi társadalom tagjai is találkoznak fogyatékossággal élőkkel, a koncertek alatt megtörténik az ún. “indirekt érzékenyítés” – olvasható az egyesület honlapján.

 

Forrás: welovebudapest.com

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.