péntek, december 14, 2018
Civil Hírügynökség

Kamionokban érkezik az adomány

mikulasgyar-171214

Korábban érkezett már akkora élelmiszer-adomány is a Mikulásgyárba, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezhette. A Mikulásgyár idén is keresi az ország legnagyobb adományozóját! A nagy ajándékok számára kamionparkolót is kialakítottak a Hősök tere közelében.

Idén már volt olyan magánszemély, aki egy kamionnal hozott adományt a Mikulásgyárba, saját maga gyűjtötte össze az ajándékokat a karitatív akció számára és személyesen hozta el azokat a fővárosba. A korábbi években érkezett már akkora élelmiszer-adomány is a Mikulásgyárba, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezhette – mondta Zsolnai Endre.

Idén még több adományra számít az akció, ezért kérést intézett az élelmiszeripai vállalkozások vezetőihez, hozzanak saját termékeikből egy-egy kamion adományt a karitatív akció helyszínére. Ilyen volumenű adománnyal, akár több hátrányos helyzetű falu lakosságának több heti élelmezését lehetne segíteni.

Az akció arra is rávilágít, hogy sok lejárat közeli élelmiszer lehet otthon a lakásokban is. Statisztikák szerint egy-egy család évente közel 70 kilogramm élelmiszert dob ki. A megvásárolt élelmiszerek mintegy 10 százaléka kerül kukába – olvasható a közleményben. A Mikulásgyár arra hívja fel a figyelmet, hogy ne dobjuk ki az otthon tartott, lejárat közeli élelmiszereket.

A Mikulásgyár december 22-ig üzemel.

 

Forrás: Mikulásgyár Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.