szombat, május 26, 2018
Civil Hírügynökség

Jogi segítség környezeti ügyekben

2017-04-19 Hírfolyam, Tudástár
igazsag-szobor-170403

Mit tehetnek a magánszemélyek, és a civil szervezetek, ha környezetvédelmi problémákkal szembesülnek, és a jogi utat szeretnék választani? Ebben segít az EMLA, mely ingyenes jogi és gyakorlati útmutatója, és iratmintái itt ingyenesen letölthetőek.

Az egészséges környezethez való jog hatékonyabb biztosításának és érvényesítésének elősegítése a Környezeti Management és Jog Egyesület (EMLA) alaptörekvése a kezdetektől fogva. Magyarország Alaptörvénye, valamint az EU joggal harmonizált koherens környezetvédelmi jogszabályösszesség gyakorlatban való kikényszerítése közös érdek, melyben mindenki közvetlenül is érintett, így befolyását bárki jogosan érvényesítheti.

A társadalom egésze, csoportjai és az egyének a hatásviselői a környezeti ártalmaknak, ezért nem mellőzhető a bevonásuk az ezzel kapcsolatos döntések, jogalkotási aktusok előkészítésébe, a döntések meghozatalába, a döntés megvalósulásának ellenőrzésébe. A hatékony társadalmi részvétel elősegítését célul tűzve készült el a ‘Jogi és gyakorlati útmutató a környezetvédelmi ügyekben való közösségi részvételhez’ c. segédlet a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, mely kézzel fogható segítséget kíván nyújtani a környezetvédelem területén történő igényérvényesítéshez.

További részletek és iratminták itt: http://greenfo.hu/hirek/2017/04/02/jogi-segitseg-kornyezeti-ugyekben

 

Forrás: greenfo.hu

Friss műsorok

Comments are closed.