csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

Jobbá tenné a világot? Kezdje a szomszédban!

dm-170427

A dm 2017-ben is helyi ügyekre szeretné felhívni a figyelmet, ezért pályázatot ír ki civil projektek támogatására: a nyertes kezdeményezéseket 500 -500 ezer forinttal támogatja a dm.

Nap mint nap sok civil közösség tesz azért, hogy a társadalom ügyeit felkarolják, a dm idén is szeretné ezt a segítő tevékenységet támogatni, ezért ismét pályázatot ír ki civil szervezetek részére. A Jótettekkel egy jobb világért programban helyi ügyeket felkaroló projekteket keres a drogéria, majd 10 pályázatot támogat 500-500 ezer forint hozzájárulással.

A Jótettekkel egy jobb világért pályázatra 2017-ben is civil szervezetek projektötleteit várja a drogéria. A projektek az alábbi kategóriákhoz kapcsolódhatnak: egészséges életmódra nevelést népszerűsítő programok, szociálisan hátrányos helyzetben élő családok és gyermekek támogatása, környezettudatos életmódra, szemléletre nevelés.

„A program arra hívja fel a figyelmet, hogy a világ jobbá tételét elkezdhetjük akár a szomszédban is. Örülünk, hogy a civil szervezetekkel közösen jó ügyeket támogathatunk, és hogy a dm így még inkább a helyi közösségek életének része tud lenni – mondta el a program kapcsán Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

A pályázati kiírás részvételi kritériumainak megfelelő szervezetek 2017. május 2.- május 31-ig adhatják be pályázatukat a https://www.dm-egyuttegymasert.hu/ oldalon, ahol a részletes pályázati kiírás is letölthető.

A pályázat kiírásában és lebonyolításában a dm együttműködő szakmai partnere a Magyar Adományozói Fórum.

A nevezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével értékeli a dm, a szakmai partner által adott pontszámok alapján tett javaslatokat és felállított rangsort a dm Kft. zsűrije vizsgálja felül, a kiválasztott 30 projektre pedig a nagyközönség is szavazhat júliusban a https://www.dm-egyuttegymasert.hu/ oldalon.

A dm tavaly indította el először a helyi ügyeket támogató kezdeményezést, amely során 10 szervezet kezdeményezéséjhez nyújtott támogatást országszerte. A programnak köszönhetően többek között sérült gyermeket nevelő családok kaptak tanácsadást, családok átmeneti otthonában élő fiatalok számára sikerült közösségi teret kialakítani, baba-mama klub indult, ökoterápia program valósult meg, hátrányos helyzetű gyerekeknek szerveztek egészségtudatosságra nevelő programokat.

 

A dm-drogerie markt-ról röviden
A dm-drogerie markt Magyarországon jelentős szereplő a drogéria kiskereskedelem piacán, polcain több mint 13.000 terméket kínál a szépségápolás és az egészségmegőrzés témakörében. Folyamatosan szem előtt tartva vásárlói változó igényeit, széles kínálatot tart fenn bio-élelmiszerekből és natúr kozmetikumokból.

A vállalatot Götz Werner, elismert drogista és Günter Lehmann üzletember alapította Németországban. Az első dm üzlet 1973-ban nyitotta meg kapuit Karlsruhe városában. A kezdeti sikerek után 1976-ban Günter Bauer osztrák üzletember bevonásával Ausztriában, Linz városában is megnyílt az első dm, ezzel nemzetközivé téve a láncolatot. A cég tulajdonosai a 90-es években elérkezettnek látták az időt, hogy további országokat is “meghódítsanak”, melynek kapcsán 1993-ban vette kezdetét a dm történet Magyarországon is. A dm jelenleg 258 üzletével teljes országos lefedettséget biztosít és egyúttal piacvezető cég a drogéria kiskereskedelem piacán.

Az alapítók a mai napig aktív üzletemberként segítik a cég fejlődését, több ezer ember számára lehetővé téve a “Hier bin ich Mensch, hier kauf ich ein” avagy “Itt vagyok önmagam, itt vásárolok” szlogennel történő azonosulást.

A dm elköteleződött a környezetvédelem, az egészséges életmód mellett és nagy figyelmet fordít arra, hogy a munkatársak megteremthessék a munka és a magánélet egészséges egyensúlyát. Ezt segítve lehetőség van részmunkaidőben dolgozni, a gyesen lévő kollégákat visszavárják, későbbiekben is számítanak munkájukra. Többek között ez a nézetük is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon elsőként a dm nyerte el a Legjobb női munkahely címet, és a Családbarát munkahely pályázaton is elismerő oklevélben részesülhetett.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.