szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Jelnyelvi tolmácsképzés-2017

jelnyelv-170810

A Hallatlan Alapítvány 2017. szeptemberi kezdéssel az új Országos Képzési Jegyzék szerinti, a Felnőttképzési Törvény hatálya alatt működő JELNYELVI TOLMÁCS SZAKMAI KÉPZÉST indít.

A kétéves szakmai képzés során a hallgatók megismerkednek a jelnyelvi tolmács szakma elméleti és gyakorlati ismereteivel, B2 és C1 szintű jelnyelvi vizsgát, majd komplex szakmai vizsgát tesznek. A külső helyszíni gyakorlatok során a hallgatók siket közösségben, siketeket oktató intézményekben hospitálnak, valamint szakmai gyakorlatot teljesítenek működő jelnyelvi tolmácsszolgálatoknál. A szakmai gyakorlat során lehetőség van többféle szaktolmácsolási fakultáción való részvételre.

Az oktatás a Hallatlan Alapítvány oktatótermeiben zajlik, ahol többek közt lehetőség van a jelnyelvi labor és a videóstúdió használatára, valamint a Hallatlan Alapítvány jelnyelvi tolmácsszolgálatán történő hospitálásra. A képzéshez a tananyagot és a segédanyagokat az Alapítvány biztosítja. Alapítványunk a felnőttképzéssel összefüggő tevékenységét Minőségirányítási Rendszer alapján végzi, melyben foglaltakat a jelnyelvi tolmácsképzés szervezésében és működtetésében is betartja.

A szakképesítés megnevezése: Jelnyelvi tolmács
A szakképesítés OKJ száma: 52 223 01
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000867/2014/A001
A szakképzés óraszáma: 1100 x 45 perc (20 % elmélet, 80 % gyakorlat, ezen belül 90 x 45 perc külső helyszíni gyakorlat)
Iskolai kontaktórák óraszáma: 880 x 45 perc
Egyéni felkészülés óraszáma: 220 x 45 perc
A szakképzés ütemezése: 4 félév
Tanítási napok: péntek 14-19 óra között, és szombat 9-16 óra között
Jelentkezési feltétel: Érettségi bizonyítvány + B1 szintű jelnyelvi tudás (tanúsítvány megléte előny, de nem feltétel)

A szakképzés helyszíne: Hallatlan Alapítvány, 1085 Budapest, Rigó u. 6-8.
A szakképzés ára: 480 000 Ft (120 000 Ft / félév), részletfizetés lehetséges
Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 13.

A felvételi vizsga díja: 15.000 Ft. A felvételi vizsga jelnyelvi és magyar nyelvi részből áll, melynek részleteit a képzésre jelentkezőknek személyesen küldjük el.

További információ: tanfolyam@ha

 

Forrás: hallatlan.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.