csütörtök, július 18, 2019
Civil Hírügynökség

Ivartalanítással az állati életekért!

cica-190516

Ismeretterjesztő előadást szervez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány az ivartalanítás fontosságáról és előnyeiről Szegeden a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban.

Május 22-én délután 5 órától az alagsori klubban megtudhatjuk azt is, hogy mit is jelent a TNR módszer az utcán élő, kóbor cicák ivartalanítása kapcsán, de szó esik még arról, hogy milyen veszélyekkel járhat az, ha nem ivartalaníttatjuk a kisállatunkat és kóborolni hagyjuk.

Az előadás fővédnöke Gomba, a cica, aki szintén egy mentett bársonytalpú és természetesen ivartalanított. Ő az előadás alatt és után is várja a simogatásokat és a meglepetéseket. Az állatvédők képviselőinek természetesen kérdéseket is feltehetünk, de lehetőség lesz a szervezetek munkáját támogatni. A kihelyezett adománygyűjtő dobozba dobhatjuk majd be a kisállatok ivartalanítására szánt adományunkat.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke kiemelte, most nagyon nehéz helyzetben vannak, mivel eddig – 2017-ben és 2018-ban – a svájci Susy Utzinger alapítvány finanszírozta az ivartalanítási költségeket, amely segítségével több száz cicát tudtak kiivartalaníttatni és megmenteni. Forráskimerülés miatt azonban jelenleg a külföldi szervezet nem tudja a magyarországi ivartalanításokat támogatni.

Az elnök hozzátette, apró léptekben, projektenként tudják a kolóniás cicákat ivartalaníttatni önerőből, valamint az állatbarátok támogatásából. Így ez az alkalom most fontos és egyben lehetőség is mindenki számára, hogy együtt, közösen tegyünk az utcán élő, kóbor cicákért és kutyákért.

Bővebb információ az előadásról a Somogyi-könyvtár honlapján található. ( http://www.sk-szeged.hu/rendezveny/-/content/ivartalanitassal-az-allati-eletekert-1071176 )

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.