csütörtök, február 22, 2018
Civil Hírügynökség

Ismét Székkutasra látogatnak a vásárhelyi állatvédők

kutyaMenhey-170626

Ismét kitelepül Székkutasra a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Július 28-án, pénteken állatvédelmi- és állatjóléti tanácsadással várják az érdeklődőket. A szervezet kiemelt figyelmet fordít a településre, korábban már létrejött egy példaértékű együttműködés is az önkormányzat és az egyesület között.

Második alkalommal települ ki Székkutasra a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Július 28-án, pénteken délután négy és öt óra között a szökőkút mellé invitálják az érdeklődőket. Az egyesület asztalánál az önkéntesek állatvédelmi- és állatjóléti tanácsadással készülnek, valamint adományokat is elfogadnak. Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, május végén már jártak Székkutason, a község történetében az volt az első alkalom, hogy állatvédők települtek ki. Már akkor is sokan keresték fel az egyesületet. Főként a helyes állattartásról, különböző állatbetegségekről, valamint jogszabályokról érdeklődtek az emberek, de nagy hangsúlyt kapott az ivartalanítás fontossága is. Hozzátette, reméli, hogy a mostani kitelepülés is legalább ennyire sikeres és hasznos lesz.

A szervezet vezetője emlékeztetett, kiemelt figyelmet fordítanak a településre, hiszen céljuk, hogy a kisebb falvakban, községekben élőkhöz is eljussanak, és felhívják a figyelmet a kulturált és felelős állattartás fontosságára. Ennek első, de nagyon jelentős lépése az a példaértékű együttműködés volt, amely az egyesület és Székkutas között jött létre. Ebben az állatvédők a település ebrendészeti telepén elhelyezett kutyákon segítenek gazdikereséssel és a gazdák felkutatásával, a tanyagondnok, a védőnő és a családsegítő szolgálat munkatársai pedig az egyesülettel közösen segítenek a nehéz helyzetben lévő állattartó családokon. Balogh Ernő a jövőre nézve elmondta azt is, szeretnének még több településsel együttműködni, és a székkutasi példát máshol is meghonosítani.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.