csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Ismét lesz Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap

nekedMunka-190221

2019 májusában ismét megrendezésre kerül a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapesten és minden megyében, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A Salva Vita Alapítvány által megszervezett program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, egymás megismerése és kölcsönös tapasztalatszerzésre.

E speciális napon a programra jelentkező fogyatékos emberek eltölthetnek egy napot egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen, munkakörben, egy napra kipróbálhatják álmaik munkáját. A munkáltatók a jelentkező fogyatékos emberek igényei, ötletei, álmai alapján kerülnek kiválasztásra, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt igazán érdekli, ami az ő álom munkahelye. A programba bekapcsolódó munkáltatónál egy házigazda fogadja a fogyatékos résztvevőt, az ő munkanapját követheti nyomon a jelentkező, emellett a fogyatékos résztvevők napját felkészített kísérők is segítik.

Az első Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap 2015 áprilisán zajlott Budapesten egyszerre 15 helyszínen. A megvalósult álmok köre rendkívül széles volt: futballedző, sportriporter, fotós, televíziós műsorvezető, agykutató, tervező mérnök, állatkerti gondozó, szépségtanácsadó, kutyakiképző, énekes, bűnügyi laboráns és még egyéb szakmákban próbálhatták ki magukat a résztvevők.

2016 áprilisában ismét megszervezésre került a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap, ezúttal Budapest mellett még öt vidéki városban, öt civil partner közreműködésével.

2017-ben történt meg először, hogy Budapest mellett minden megye részt vett a Neked MUNKA, nekem ÁLOM napon, ekkor 260 ember próbálhatta ki álmai munkáját.

A 2017-2018-as évben összesen majdnem 500 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatta ki magát egy-egy munkahelyen, és több, mint 420 munkáltató ismerte meg a programot.

Ebben az évben a Salva Vita Alapítvány ismét arra biztatja az álommunkájukat kipróbálni vágyó fogyatékos embereket, hogy jelentkezzenek a programra.

Esemény időpontja: 2019. május 16

Jelentkezni egy on-line jelentkezési lap kitöltésével és pár kérdés megválaszolásával lehetséges az alábbi oldalon:
https://nekedmunka.hu/mint-jelentkezo/

Jelentkezési határidő: 2019. március 15.

További információ a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programról:
http://nekedmunka.hu/

A program friss híreit itt követheti:
https://www.facebook.com/nekedmunkanekemalom

A programot 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.