péntek, május 24, 2019
Civil Hírügynökség

Ismét lehet pályázni az Ozone Zöld-díjra

ozonDij-180716

9. alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A csatorna ebben az évben is díjazza azokat az ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárulnak, hogy bolygónk még élhetőbb hely legyen. A pályázók 5 kategóriában indulhatnak, a győztest a Zöldunió előzsűrije, majd az Ozone Zöld díj szakmai zsűrije választja ki az indulók közül.

A környezetvédelem, környezettudatosság jegyében indult el ismét az OzoneTV programja, az Ozone Zöld-díj. A jelentkezők magánszemély, nagyvállalat, kis- és középvállalat, civil szervezet, valamint általános iskola és szakkör kategóriákban nevezhetnek, megvalósult zöld ötletekkel, innovációkkal, amelyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. Olyan személyek, intézmények és vállalatok jelentkezését várja a csatorna, amelyek működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, valamint kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést.

A kategóriák:
– Magánszemélyek (letöltöm az űrlapot)
– Nagyvállalatok (250-nél több foglalkoztatott) (letöltöm az űrlapot)
– Kis és közepes vállalkozások (250-nél kevesebb foglalkoztatott) (letöltöm az űrlapot)
– Civil szervezetek (letöltöm az űrlapot)
– Általános iskolák, óvodák – szakkörök (letöltöm az űrlapot)

A jelentkezés feltételei:
– A jelentkezés ingyenes.
– A jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30. éjfél.
– 2013.10.14 és 2018.09.14 között megvalósult zöld, környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos projekt vagy tevékenység.
– A kategóriához tartozó jelentkezési űrlap pontos és hiánytalan kitöltése.
– A jelentkezési űrlap beküldése 2018. szeptember 30–ig az info@ozonetvmedia.hu címre. (A jelentkezéshez opcionálisan csatolható bármilyen dokumentum, kép, video, vagy link, ami illusztrálja a projektet illetve többletinformációt közöl arról. A csatolmányok az elbírálásnál előnyt jelenthetnek, de nem feltételei a jelentkezésnek.)
– A levél tárgyában feltüntetendő: „Ozone Zöld-Díj 2018″

A program nagykövete Kovács „Kokó” István az OzoneTv OzoneGPS műsorának házigazdája elkötelezetten hívja fel a figyelmet a környezettudatosság elengedhetetlen szerepére.

A Zöldunió előzsűri a díjazottak kiválasztásában segíti a zsűri munkáját: Doró Viktória, a Recity Magazin portál főszerkesztője, Fehér Balázs, a Tiszta Jövő zöld-portál főszerkesztője, Kiss Ádám József, az ecolounge ökoportál főszerkesztője, Ladányi Roland, a Don’t waste it! hulladékgazdálkodási ökoportál főszerkesztője, Sarkadi Péter, a Greenfo portál főszerkesztője és Vígh Léna, a Zöld Újság magazin és portál főszerkesztője.

A nyertesek személyéről az Ozone Zöld díj szakmai zsűrije dönt, amelynek tagjai több elhivatott, környezetvédelemmel foglalkozó céget és szervezetet képviselnek: dr. Béres András, a Herman Ottó Intézet szakmai ügyvezető- helyettese, aki egyben a bizottság elnöke is, dr. Borosnyai Zoltán, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének (HOSZ) igazgatója, Urbán Csilla, a Humusz Szövetség elnöke, Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere, Bauer Zsolt, Climate Reality Project – Al Gore vezette globális klímaprojekt európai vezetője, Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója és Kiss Ádám József, a Zöldunió vezetője.

A győztesek jutalma a névre szóló Zöld-díjon kívül egy interjú az OzoneTv Egyenlítő című műsorában, valamint egy videoriport a díjátadó helyszínén, amely az OzoneTv műsorán és az Origo.hu oldalán is látható lesz.
További információk a díjról és a jelentkezésről az OzoneTv (http://www.ozonetvmedia.hu/ozonenetwork/ismeretterjesztes/20180619-ozone-zolddij-2018ban-is.html ) oldalán találhatóak.

 

Forrás: greenfo.hu

Friss műsorok

Comments are closed.