csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Ismét elszürkült közösségi terek újulnak meg

letscolour1-180510

A nagykovácsi és a gödi gyerekek is ünnepelhetnek – színesebbé varázsolhatják iskolájukat.

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Nagykovácsi Általános Iskolát, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola projektjét választotta győztesnek a szakmai zsűri.

A Let’s Colour Egyesület felhívásán bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akartak vállalni környezetük megszépítésében. Az idei pályázatra rekordszámú jelentkezés érkezett, így különösen izgalmas verseny alakult ki a szavazás heteiben: „Idén minden eddiginél több, 83 pályázat érkezett a felhívásunkra, és példátlan aktivitást mutattak be a pályázók, hiszen pár hét alatt alatt több mint 85 ezer szavazat érkezett a projektekre” – jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

A pályázók típusát tekintve idén is jellemző volt a sokszínűség, iskolák, óvodák szép számmal vettek részt, de jelentkezett könyvtár, állatmenhely, szociális intézmény és művészeti központ is. Már a pályázati anyagok minőségén is látszott, hogy egyes csapatok igen komolyan vették a felkészülést a jelentkezésre – technikailag színvonalasan elkészített, kreatív videók készültek, előfordult az is, hogy egy egész iskola részt vállalt a szereplésben, sőt, saját zeneszámok is íródtak a pályázat kapcsán.

Vigaszdíj a döntőbe jutottaknak
A nyertesek idén is Dulux mélyalapozót és festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapják jutalmul – a helyieknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk. A nyertes közösségekkel történő egyeztetések megkezdődtek, a festéseket legkésőbb 2019. augusztus 15-ig kell megvalósítani.

A nagykovácsi és gödi kategóriagyőztesek mellett a hagyományoknak megfelelően az alábbi döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók ezúttal is 50-50 liter Dulux festéket kaptak vigaszdíjként:

• Szakmaiság és közösség – Fessük színesre a vasvári zenesulit! – Vasvári Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, Vasvár
• Legyen színesebb! – Széchenyi István Általános Iskola és AMI, Balatonföldvár
• Színezzük ki a Bányait! – Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium
• Színes egyéniségek, fehér falak – Újpesti Homoktövis Általános Iskola

A nyertes pályázati anyagok az alábbi linkeken érhetők el:

Nagykovácsi:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=CGQsaVFyvxc

Göd:

http://letscolour.hu/palyazat/sznes-egynisgeknek-sznes-iskolt-

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.