szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Ismerd meg a LoveInfo mobil alkalmazást!

loveinfo-180226

A LoveInfo mobil alkalmazás fejlesztése azért indokolt mert a mai fiatalok valójában nem tudnak bizalommal fordulni senkihez ha magánéleti kérdéseik, problémáik adódnak. Megdöbbentő, hogy mennyi az abortusz, hogy hány nőnek nem lehet emiatt gyermeke, hogy ebből eredően mekkora a fájdalom, hogy hány élet megy tönkre, hogy a felvilágosítás-, a megelőzés hiánya, a tudatlanság milyen hihetetlen károkat okoz, melyek elkerülhetők lennének.

A mai modern technológiának köszönhetően a fiatalság előszeretettel használja az információk átadására a különböző mobil csatornákat (Facebook, Twitter, Instagram).

A statisztikák szerint 3 fiatalból 2 állandóan online. Ezért gondoltuk hogy a leghatékonyabb közlési forma egy mobil applikáció létrehozása, ami hiteles információkat tartalmaz és a fiatalok nyelvén szól. A fiatalok körében a 12-25 éves korosztályt célozza meg a fejlesztés, ami jelentős szegmensét érinti az érdekelti körnek, ezzel is hozzájárulva az egészséges testi és lelki fejlődésükhöz.

Az alkalmazás ingyenesen és regisztráció nélkül letölthető, annak érdekében készült hogy az minden párkapcsolati kérdésben segítséget tudjon nyújtani. Készült mindenki számára, fiatalnak, felnőttnek, oktatottnak, oktatóknak, mindenkinek. Hasznos tanácsokat, hiteles információkat ad a a szexuális együttlétre, az az előtti és az az utáni időre, hogy hogy lehet elkerülni a leselkedő veszélyeket, betegségeket, netán a nem várt, nem kívánt terhességet. Ezekre többnyire mindig van segítség, mindig van megoldás, ám a legjobb megoldás a megelőzés.

Az alkalmazás sok fontos kérésre tér ki, például az intim higiéniára, az önvizsgálat megtanulására képekkel illusztrálva,melynek ismeretét nem lehet elég korán elkezdeni elsajátítani. Kitér az alkalmazás az anatómiára, önismeretre, a védekezési módszerekre és azoknak fontosságára és részleteire, a tévhitekre amik az interneten keringenek képekkel és magyarázatokkal illusztrálva. Az alkalmazás fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettünk a pozitív családtervezésre.

Az alkalmazás ezeken a fontos kérdéseken kívül kitér az internet veszélyeire felhívva a figyelmet arra, hogy milyen szabályokat fontos betartani hogy ne kerüljenek a fiatalok kiszolgáltatott helyzetbe.
Külön menüpontban DROG prevenciós program került elhelyezésre melynek tartalmának összeállításában a Fejér Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya munkatársai voltak segítségünkre.

Az alkalmazásban a vészhelyzet menüpont pedig baj esetén segítséget nyújt. GPS segítségével megtalálható benne nőgyógyászati szakrendelések, bőr és nemi beteg gondozók, valamint a babamentő inkubátorok , családvédelmi szolgálatok és könnyedén elérhetőek. Ebben a menüpontban még elhelyezésre kerültek segélyvonalak, mint például az ingyenesen hívható lelkisegély vonal, és a dorg-segély vonal is.

Ezen az eszközön sok kérdésre kapnak válaszokat a fiatalok, ellentétben azzal a szituációval , amikor is egy iskolai felvilágosítás alkalmával nem merik feltenni intim kérdéseiket, mert az óraközi szünetekben nem akarnak a „ciki” alanyai lenni társaik előtt.

Célunk a mobil alkalmazással hogy 20 %-os statisztikai javulást érjünk el mind a kívánt terhesség, mind pedig a drog-prevenció területén.

A projekt innovációt tekintve egyedülálló, azt a célcsoportot választotta ki mely a leginkább érintett ebben a témakörben és a leginkább veszélyeztetett. A megoldás jellegét tekintve is egyértelmű és világos információkhoz juttatja a célcsoportot, teljes mértékben egyéni elgondolás, mely saját erőből jutott el jelenlegi készültségi szintjére.

A tevékenységeket tekintve a megvalósulás folyamatában részt vettek felelős és komoly tudással rendelkező szakemberek, kik elhivatottságból álltak a projekt mellé. Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Egészségfejlesztési osztály dolgozói, Fejér Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, szexológus tanácsadó, ügyvéd, szülész-nőgyógyász szakorvos-onkológus orvos.

Az időbeli ütemezés vonatkozásában az alkalmazás további fejlesztésében kívánunk dolgozni és a játék menüpont helyére egy kb 200 kérdésből álló kvíz kerülne, mellyel a fiatalok ellenőrizhetik tudásukat és akár játszva tanulhatnak.

Az ötlet innovativitása abban nyilvánul meg, hogy jelenleg az egész világon nincs még egy ilyen ötleten alapuló szexuális és tudatos egészségre nevelő, a pozitív családtervezésre tanító alkalmazás.

Az eredmények és hatások fenntarthatósága a tudás biztosításával mindenképp hasznos hiszen ha a fiatalok körében egyre ritkábbá válnak a nem kívánt terhességgel járó testi és lelki megpróbáltatások, akkor az erőfeszítés már elérte a célját.

Minél szélesebb körben válik elterjedté az alkalmazás használata, annál nagyobb az eredményességi mutató. Ez természetesen nem pénzben mérhető profit, azonban abból az aspektusból tekintünk az eredményességre hogy a költségvetést és az egészségügyi kasszát kevésbé terhelik, máris akár pénzben is kifejezhetővé válik az alkalmazás hasznossága.

Terveink között szerepel az alkalmazás folyamatos megújítása grafikailag és tartalmilag is folyamatos fejlesztés figyelembe véve a felnövekvő fiatalok igényeit.

A fejlesztés legnagyobb nehézsége talán a prüdéria legyőzése volt.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kabinet Iroda egyaránt látják a program szükségességét ezért részünkre elismerő nyilatkozatot küldött.

Langmár Bettina
LoveInfo mobil alkalmazás ötletgazdája, tulajdonosa
06707752888
langmarbettina@gmail.com

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.