szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Iskolákhoz viszik a szórakoztató matematikát

2018-10-09 Hírfolyam, Képzések
egyetemEpulet-181007

A Gondolkodás Öröme Alapítvány kilencedikeseknek tart rendhagyó matematikaórákat, hogy rábukkanjanak azokra a kiemelkedő képességű tanulókra, akik képességei eddig rejtve maradtak.

A matematikának van egyszerre játékos és gondolkodtató arca. Az alapítvány úgy gondolja, hogy ez mindenki számára hasznos és élvezhető, ezért célja, hogy minél több diákkal megismertesse a szép és szórakoztató matematikát, az önálló gondolkodás örömét.

Az alapítvány tanárai olyan kilencedikes diákokat kutatnak fel, akik bár tehetségesek matematikából, eddigi tanulmányaik során ennek kibontakoztatására nem volt módjuk.

Ennek érdekében az őszi félévben felkeresik a jelentkező iskolákat, és ott a szokásostól eltérő megközelítésű matematikai foglalkozásokat tartanak. Ezzel nemcsak az a céljuk, hogy tehetségekre leljenek, hanem az is, hogy minden érdeklődőnek megmutassák a matematika – jórészt ismeretlen – szórakoztató oldalát. A bemutató foglalkozások egy hétköznap 3 tanóráját veszik igénybe.

A tehetséges diákok számára a szervezők egy kétéves képzési programot is kínálnak, amely az iskolai oktatás mellett segít tehetségük kibontakoztatásában.

A foglalkozásokra az iskolák október 20-ig jelentkezhetnek.
(A matematikaoktatást eleve kiemelten támogató iskolák nem vehetnek részt a programban.)

További részletek:
http://agondolkodasorome.hu/2018/09/17/repulo-iskola-2018/

 

Forrás: A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.