szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Interkulturális kompetenciafejlesztés

ArtemiszLogo-161216

A képzésen a rendészeti területen dolgozók és a szociális-, civil területen dolgozók közösen vesznek részt, így a résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy a képzés témáját még szélesebb tapasztalati tudás és megközelítési módok mentén vitathassák meg.

Esemény időpontja: 2017. június 08.
Helyszín: Pannon Kincstár, Humán Szakképző Központ (1056 Budapest, Váci utca 47.)

 

Kedves Kollégák, civil és szociális területen dolgozó szakemberek!

Szeretnénk az alábbi képzést a figyelmetekbe ajánlani. A képzésre a résztvevői létszám korlátozott (10 fő), a beválogatásnál a jelentkezési lapon feltüntetett egyéni motivációt is figyelme vesszük. A képzésről bővebb információ és az elektronikusan elérhető jelentkezési lap a csatolt felhívásban (https://www.nonprofit.hu/files/template/1494319510_Szoci%C3%A1lis_Civil_2017_1..pdf ) található.

A rendészeti-, a civil- és a szociális- területen dolgozóknak naponta több tucat emberrel (ügyféllel, kollégával, kuncsaftok hozzátartozójával stb.) kell hatékonyan kommunikálnia. Az ilyenkor kialakuló félreértések, konfliktusok oka gyakran a kulturális hátterünk különbözőségében rejlik.

Alapítványunk 1998 óta tart interkulturális kompetenciafejlesztő képzéseket, amely során a résztvevők elsajátíthatják az ehhez szükséges három lépcsős modellt, megismerkedhetnek az övékétől eltérő perspektívákkal; betekintést nyerhetnek abba, hogy a romák, a menekültek és a mélyszegénységben élők szemszögéből hogyan néz ki a világ.

A résztvevők a rendészeti és a szociális/civil szektorból fele-fele arányban vesznek részt a képzésen; így az eltérő tapasztalatok is megosztásra kerülnek.

A képzés időpontjai: 2017. június 8-9., június 29-30. és július 13-14.

A képzés vissza nem térítendő regisztrációs díjhoz (4.000.-Ft) kötött; ezt az összeget a beválogatásról szóló e-mail megküldését követőrészvéte egy héten belül szükséges az Artemisszió Alapítvány számlájára utalni. A regisztrációs díjat visszamondás (betegség, váratlan okok, következő képzésen való részvételi szándék stb.) esetén sem kerül visszautalásra.

Kapcsolat: Németh Andrea,
e-mail: trainings@artemisszio.hu, andrea.nemeth@artemisszio.hu
Telefon: 06 70 420 7362; 06 1 413 6517

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.