szerda, június 19, 2019
Civil Hírügynökség

Ingyenes vizuális kommunikációs workshop

NewEra-180922

Izgalmas történetek személyes tapasztalatból – Civil szervezeteket oktató ingyenes vizuális kommunikációs képzés indul a Visegrádi Alap támogatásával.

Szeptember 30-a éjfélig lehet nevezni a New Era – New Adventure ingyenes vizuális kommunikációs képzésre, amit civil szervezetek munkatársainak hirdetnek meg a Visegrádi országok mindegyikében.

A civil szervezetek munkatársai projektjeik során olyan esetekkel szembesülnek, amiknek drámaisága esetenként a tehetetlenség érzésével párosul. Szeretnének tenni ez ellen, de úgy érzik az ő erejük, elhivatott tennivágyásuk kevés ehhez. A mai digitális környezetben sokkal több lehetőségük van arra, hogy ezeket a történeteket másokhoz is eljuttassák, nem csak együttérzőket, hanem barátokat és támogatókat is találjanak a problémák orvoslásához. Képzésünk ezeknek a civil szervezeti munkatársaknak szól.

A négynapos képzés során a civil szervezetek képviselői megtanulják, hogyan építsék fel kommunikációjukat a saját, mindennapi munkájuk során gyűjtött történeteikre, tapasztalataikra alapozva, azoknak hogyan találjanak vizuális formát, legyen szó egy rövidebb videóról, a helyzetet dokumentáló fotóról, az eseményeket végig követő fotósorozatról, vagy akár jól megírt szöveggel párosuló videoblogról. A gyakorlati oktatás során a résztvevők elsajátíthatják a vizuális és szöveges tartalomkészítés és a filmforgatás technikáit, valamint a ’pitching’, azaz saját ötleteik közönség előtt történő, hatásos prezentálásának formáját.

A Palantír Film Alapítvány ötletén alapulva, a Visegrádi Alap támogatásával indul most ősszel civil szervezeteket oktató négy napos workshop, ahol nemcsak olyan kommunikációs szakemberek fognak tanítani, akik kiváló márkákat juttattak el a sikerekig, de emellett komplex vizuális és filmes képzést is kapnak azok, akiket a jelentkezők közül az Alapítvány kiválaszt. A képzés térítésmentes, hiszen céljuk, hogy minden társadalmi problémák orvoslásával foglalkozó civil szervezet egyenlő esélyekkel indulhasson, pontosan ezért támogatják a háttérbe szorított non profit szektor munkatársainak képzését.

A képzésen túl a projekt a legjobb két történet fejlesztését és teaser videó elkészítését is támogatja, amelyeket a workshop kiválasztott résztvevői és a bevont filmrendezők közösen valósítanak meg.
2019 májusában, a projekt zárásaként Magyarországon először jelentkezik az a Fórum, ahol mind a négy országból összesen nyolc darab kidolgozott projekt kap lehetőséget, hogy nemzetközi szponzorok előtt egy pitching fórumon mutatkozzon be.

Jelentkezni a négynapos ingyenes képzésre az alábbi Google Form kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG3sZy3IW7Yg6aI4sZfPG_oXqdZeeMwc5HVyh_3P_RndiaIw/viewform

A jelentkezési határidő: 2018. Szeptember 30-a éjfél
A New Era – New Adventures Facebook-oldala ITT érhető el: https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure
A projekthez készült beharangozó videó pedig ITT nézhetitek meg: https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure/videos/2400813396613574

További információ: Halász Dóra, dora.hlsz@gmail.com

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.