hétfő, október 15, 2018
Civil Hírügynökség

Ingyenes vizuális kommunikációs workshop

NewEra-180922

Izgalmas történetek személyes tapasztalatból – Civil szervezeteket oktató ingyenes vizuális kommunikációs képzés indul a Visegrádi Alap támogatásával.

Szeptember 30-a éjfélig lehet nevezni a New Era – New Adventure ingyenes vizuális kommunikációs képzésre, amit civil szervezetek munkatársainak hirdetnek meg a Visegrádi országok mindegyikében.

A civil szervezetek munkatársai projektjeik során olyan esetekkel szembesülnek, amiknek drámaisága esetenként a tehetetlenség érzésével párosul. Szeretnének tenni ez ellen, de úgy érzik az ő erejük, elhivatott tennivágyásuk kevés ehhez. A mai digitális környezetben sokkal több lehetőségük van arra, hogy ezeket a történeteket másokhoz is eljuttassák, nem csak együttérzőket, hanem barátokat és támogatókat is találjanak a problémák orvoslásához. Képzésünk ezeknek a civil szervezeti munkatársaknak szól.

A négynapos képzés során a civil szervezetek képviselői megtanulják, hogyan építsék fel kommunikációjukat a saját, mindennapi munkájuk során gyűjtött történeteikre, tapasztalataikra alapozva, azoknak hogyan találjanak vizuális formát, legyen szó egy rövidebb videóról, a helyzetet dokumentáló fotóról, az eseményeket végig követő fotósorozatról, vagy akár jól megírt szöveggel párosuló videoblogról. A gyakorlati oktatás során a résztvevők elsajátíthatják a vizuális és szöveges tartalomkészítés és a filmforgatás technikáit, valamint a ’pitching’, azaz saját ötleteik közönség előtt történő, hatásos prezentálásának formáját.

A Palantír Film Alapítvány ötletén alapulva, a Visegrádi Alap támogatásával indul most ősszel civil szervezeteket oktató négy napos workshop, ahol nemcsak olyan kommunikációs szakemberek fognak tanítani, akik kiváló márkákat juttattak el a sikerekig, de emellett komplex vizuális és filmes képzést is kapnak azok, akiket a jelentkezők közül az Alapítvány kiválaszt. A képzés térítésmentes, hiszen céljuk, hogy minden társadalmi problémák orvoslásával foglalkozó civil szervezet egyenlő esélyekkel indulhasson, pontosan ezért támogatják a háttérbe szorított non profit szektor munkatársainak képzését.

A képzésen túl a projekt a legjobb két történet fejlesztését és teaser videó elkészítését is támogatja, amelyeket a workshop kiválasztott résztvevői és a bevont filmrendezők közösen valósítanak meg.
2019 májusában, a projekt zárásaként Magyarországon először jelentkezik az a Fórum, ahol mind a négy országból összesen nyolc darab kidolgozott projekt kap lehetőséget, hogy nemzetközi szponzorok előtt egy pitching fórumon mutatkozzon be.

Jelentkezni a négynapos ingyenes képzésre az alábbi Google Form kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG3sZy3IW7Yg6aI4sZfPG_oXqdZeeMwc5HVyh_3P_RndiaIw/viewform

A jelentkezési határidő: 2018. Szeptember 30-a éjfél
A New Era – New Adventures Facebook-oldala ITT érhető el: https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure
A projekthez készült beharangozó videó pedig ITT nézhetitek meg: https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure/videos/2400813396613574

További információ: Halász Dóra, dora.hlsz@gmail.com

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: 20. A felkorbácsolt gyűlöletbeszéd – új politikai korszak?
 • Hossz: 29:42
 • Vendég: Setét Jenő, Polyák Gábor, Juhász Attila, Lendvai Ildikó, Hargitai Miklós

A sorozat utolsó darabja, a 20. adás vázlatosan összefoglalja a gyűlöletbeszéd elterjedtségét, fokozatait, megjelenési formáit a társadalmi párbeszédekben és a médiában – súllyal a magyarországi viszonyok között. Szó esik a gyűlöletbeszéd történelmi gyökereiről-előzményeiről és aktuális hazai, valamint határon túli érvényesüléséről és politikai eszközként történő felhasználásáról. (Minden megszólaló elemzi a legutóbbi magyar választásokban a gyűlöletbeszéd szerepét) A tartalmas és sokszínű záró adás megszólalói: Setét Jenő polgári aktivista, Polyák Gábor és Juhász Attila elemzők, Lendvai Ildikó politikus, Hargitai Miklós újságíró.

Letöltés
 • Cím: 19. A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak – összefüggések és okok
 • Hossz: 29:44
 • Vendég: Acsády Judit, Antoni Rita, Vicsek Ferenc

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor – különös tekintettel a hazai helyzetre. Acsády Judit az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását – nagy költők elmaradott nézetei) Antoni Rita a Nőkért szervezet vezetője az Isztambuli egyezmény jelentőségét hazai viszonyok közötti elemzi, sőt a szexizmus jelenségét is megmagyarázza. Vicsek Ferenc informatív és sokszínű műsora még a nőellenes mozgalmakat is említi és jellemzi.

Letöltés
 • Cím: 18. Gyűlöletbeszéd a közbeszédben
 • Hossz: 29:32
 • Vendég: Garai László, Márky-Zay Péter, Kapperner Zoltán, Görög Mása

– a szakértő Garai László szociálpszichológus külföldi és hazai  megnyilvánulásokról beszél. (Plakátkampány és rongálás, ellenfél és ellenség dichotómiája) A tanulságok egyszerre általánosak és közösségfüggőek. Eltűntetésük illetve visszaszorításuk lehetőségei vagy pl. a spirál elvágása – a lehetséges megoldások. Megszólal és saját politikai ars poeticáját mondja el a hazai politika új csillaga Márky-Zay Péter. Elveinek összefoglalása meggyőző. Kapperner Zoltán filozófus a józan emberi beszéd és kapcsolatok végső győzelmét reméli – a jelenlegi markáns példák ellenére – Görög Mása szerkesztő műsorában.

Letöltés
 • Cím: 17. A gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában
 • Hossz: 29:53
 • Vendég: Galgóczi Eszter, Tóth Mónika

A sorozat mai adásának témája a gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában és a tudomány megközelítése szerepének, használatának történelmi vagy éppen  aktuális, magyarországi okairól (Pl. plakátkampány). A vendég, Galgóczi Eszter a szakdolgozatát e témáról írta, ebben még egyetemi kísérleteiről is beszámol. A magyar politikatörténet utolsó 30 évéből sokszínű hangdokumentum összeállítást hallunk a műsor elején, majd – egyebek között – az ellenségkép és a “mi” dichotómiájának összetevőit és az eszközeit veszi sorba a vendég – Tóth Mónika szerkesztő tartalmas félórájában.

Letöltés

Comments are closed.