csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

Idén is vár a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa

zoldokoslogo-180208

Január 10-én elindult az évek óta népszerű pénzügyi tudásverseny első online fordulója, amelynek kitöltésére március 7-ig van lehetősége a versenyzőknek. Az országos megmérettetésre a három fős csapatok ez alatt folyamatosan tudnak regisztrálni. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét értékes jutalmak várják a legkiválóbb csapatok tagjai mellett a felkészítő tanárokat, és iskolájukat is.

A PénzOkos Kupán felső tagozatos (5-8. évfolyam) általános iskolás diákok indulhatnak. A három fős csapatokat a csapatkapitány tudja regisztrálni. A csapat diák tagjain kívül lehetőség van felkészítő tanár megjelölésére is.
Az országos tudáspróba összesen öt online fordulóból, egy regionális döntőből és egy országos döntőből áll.

Az ötödik online forduló különlegessége, hogy március elején, a PÉNZ7 során kerül lebonyolításra és témája a PÉNZ7-el megegyezően a hitelezés lesz. Ebben a fordulóban külön jutalom is jár: a kiemelkedően teljesítő diákok közül öten ellátogathatnak a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai Központjába.

Az öt online forduló összesítésben legjobb 27 csapata 3 helyszínen regionális döntőkben mérheti össze tudását, ezekből összesen 9 csapat juthat tovább az országos döntőbe, amely május 4-én, neves zsűri előtt kerül megrendezésre.

A tudáspróbák helyes kitöltéséért a diákok OkosPontokat is szerezhetnek, amelyet kamatoztathatnak egyéni pontbankszámlájukon, felhasználhatják közösségi élményekre, felajánlhatják jótékony célra, vagy akár elkölthetik a PontBoltban.

A versenyre való felkészülést az előző évek kérdéssorai és a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című általános iskolai tankönyve segítik. A tankönyv online is elérhető a http://penziranytu.hu/sites/default/files/tananyag/tankonyv/Kuldetesek%20a%20penz%20vilagaban%20tankonyv.pdf linken keresztül.

A legkiválóbb csapatok tagjai az OkosPontok mellett okoseszközökkel, a felkészítő tanárok utalvánnyal gazdagodhatnak, iskolájuk alapítványa pedig pénzügyi támogatásban részesül.

A versenyről bővebb információ és regisztrációs lehetőség a következő oldalon:  https://www.penzokoskupa.hu/

 

Forrás: penziranytu.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.