hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

Idén is vár a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa

zoldokoslogo-180208

Január 10-én elindult az évek óta népszerű pénzügyi tudásverseny első online fordulója, amelynek kitöltésére március 7-ig van lehetősége a versenyzőknek. Az országos megmérettetésre a három fős csapatok ez alatt folyamatosan tudnak regisztrálni. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét értékes jutalmak várják a legkiválóbb csapatok tagjai mellett a felkészítő tanárokat, és iskolájukat is.

A PénzOkos Kupán felső tagozatos (5-8. évfolyam) általános iskolás diákok indulhatnak. A három fős csapatokat a csapatkapitány tudja regisztrálni. A csapat diák tagjain kívül lehetőség van felkészítő tanár megjelölésére is.
Az országos tudáspróba összesen öt online fordulóból, egy regionális döntőből és egy országos döntőből áll.

Az ötödik online forduló különlegessége, hogy március elején, a PÉNZ7 során kerül lebonyolításra és témája a PÉNZ7-el megegyezően a hitelezés lesz. Ebben a fordulóban külön jutalom is jár: a kiemelkedően teljesítő diákok közül öten ellátogathatnak a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai Központjába.

Az öt online forduló összesítésben legjobb 27 csapata 3 helyszínen regionális döntőkben mérheti össze tudását, ezekből összesen 9 csapat juthat tovább az országos döntőbe, amely május 4-én, neves zsűri előtt kerül megrendezésre.

A tudáspróbák helyes kitöltéséért a diákok OkosPontokat is szerezhetnek, amelyet kamatoztathatnak egyéni pontbankszámlájukon, felhasználhatják közösségi élményekre, felajánlhatják jótékony célra, vagy akár elkölthetik a PontBoltban.

A versenyre való felkészülést az előző évek kérdéssorai és a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című általános iskolai tankönyve segítik. A tankönyv online is elérhető a http://penziranytu.hu/sites/default/files/tananyag/tankonyv/Kuldetesek%20a%20penz%20vilagaban%20tankonyv.pdf linken keresztül.

A legkiválóbb csapatok tagjai az OkosPontok mellett okoseszközökkel, a felkészítő tanárok utalvánnyal gazdagodhatnak, iskolájuk alapítványa pedig pénzügyi támogatásban részesül.

A versenyről bővebb információ és regisztrációs lehetőség a következő oldalon:  https://www.penzokoskupa.hu/

 

Forrás: penziranytu.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.