hétfő, március 25, 2019
Civil Hírügynökség

Homár az ajtó felett

kiscelliMuzeum-180410

A Budapest történetét feldolgozó Kiscelli Múzeum új gyermekeknek szóló kiadványt mutat be. Manapság a múzeumok a kicsiket és családokat is megszólítják, ennek egyik eszköze a rajzos, dúsan illusztrált foglalkoztató füzet, ami gyereknek szóló eszközökkel tanít művészetet, történelmet.

A Barangoló a Kiscelli Múzemban című könyv a Barangoló sorozat második része, az alkotók ezt megelőzően a Nemzeti Galériát folgozták fel rajzban. A könyvet Nemes Anita rajzolta, a szövegeket Varga Viola írta, a múzeum részéről Jalsovitzky Sára szerkeszte, válogatta össze a bemutatásra kerülő tárgyakat.

A gyerekek betekintést nyerhetnek a múzeum épülettörténetébe például hogyan lett a zarádokhely Kis Máriaczellből, kolostor, Barok kastély, majd Kiscelli Múzeum egy gazdag bútorgyáros adományának köszönhetően. Megismerhetik a múzeum fontos és érdekes tárgyait: mit jelent egy homár az ajtó felett vagy egyáltalán mi az a cégér vagy verkli, milyen volt egy patika régebben. A kiadvány a múzeum tematikájába illeszkedően bemutatja a korabeli budapesti életet és a főváros egyesítését is.

Az áprilisi bemutatón a könyvet óriásira nagyítva ismerhetik meg, színezhetik ki a múzeum tárgyai és Budapest emlékei között a gyerekek és a felnőttek. A kiadvány a Budapest Főváros Iskolakapun Kívüli Tevékenységek című programjának keretében jött létre, ezért köszöntőt mond a bemutatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is.

 

Forrás: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

Friss műsorok

Comments are closed.