kedd, április 23, 2019
Civil Hírügynökség

Hogyan beszélj a gyerekeddel a választásokról?

booker-180320

Az első gyermekjogi 1×1 politikai kampányok szervezőinek és politikusoknak kiadvány után elkészült az első digitális könyv dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő útmutatásából: Hogyan beszélj a gyerekeddel a választásokról?

Egy egész ország választ. Mégis sokan nem értik mi történik körülöttük. A gyerekek pont ilyenek. Ezért fontosnak tartjuk, hogy már gyermekkorban megismerkedjenek a politikai véleménynyilvánítás legalapvetőbb eseményével, a választásokkal. A magyar startup vállalkozás, a BOOKR Kids így arra vállalkozott, hogy egy mobilra és tabletre letölthető interakítv könyvet készít dr. Gyurkó Szilvia (Hintalovon Alapítvány) közreműködésével. Az alkalmazás 9 pontban mutatja be azokat a kérdéseket, amelyeket egy gyermek a szüleinek feltehet. Az írás remek családi beszélgetéseket sarkalhat és talán még az első konstruktív “politikai vitára” is sor kerülhet… A minikönyv végén interaktív kvíz játék található.

A könyv videó formátumban megtekinthető:

A BOOKR Kids Mesetárból ingyenesen letölthető:
Google Play: https://goo.gl/kaaCNd
App Store: https://goo.gl/nLz9fd

Nemrég a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakmai anyagában felhívta a figyelmet arra, hogy a politikai kampányokban és a politikusok által szervezett rendezvényeken milyen típusú gyermekrészvétel sérti a gyermekjogokat, és ajánlásokat fogalmazott meg a valódi gyermekrészvétel érdekében.

Mielőtt valaki a politikai kampányának részévé tenné a gyerekeket, gondolja át, hogy azzal elősegíti vagy éppen porba tiporja a gyermekjogokat. Ebben segít a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány politikusoknak és felelős felnőtteknek szóló szakmai segédanyaga, amely még elérhető a linken: https://hintalovon.hu/hu/sajtoszoba

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.