szerda, június 19, 2019
Civil Hírügynökség

Hihetetlennek tűnő álmok is valóra válhatnak

csodalampa-160602

Csodalámpás önkéntesek ülnek sárkányhajóba a hétvégén a Győrhöz közeli Kimlén, hogy megmutassák, összefogással a hihetetlennek tűnő álmok valóra válhatnak, s mindezzel egy-egy kisbeteg arcára mosolyt varázsolhatnak.

A súlyos beteg gyerekek kívánságait immár 13 éve teljesítő Csodalámpa Alapítványt a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület hívta meg az általuk már harmadik alkalommal szervezett Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztiválra.

A kétnapos rendezvényen a kicsik és a nagyok is találnak igazán szórakoztató programot, a sárkányhajó-futamok mellett koncertek, vidám vetélkedők, homokvárépítő verseny várja az odaérkezőket. A hétvégi mulatság ideje alatt értékes nyeremények találnak gazdára azok között, akik tombolajegyet vásárolnak. A fesztivál szervezői és résztvevői a rendezvény kedvezményezettjének, a Csodalámpa Alapítványnak a tevékenységét támogatják, s közösen váltják valóra több beteg gyermek álmát.

A 13 éve működő nonprofit szervezet az életet veszélyeztető betegségben szenvedő, 3-18 év közötti gyermekek egy-egy kérését teljesíti országszerte. Az évente közel 270 megvalósult álom között van hinta, kerékpár, néhány gyermek szeretne a számára addig elérhetetlen helyre eljutni, hőlégballonon utazni, tűzoltókkal együtt menteni, filmforgatást megnézni vagy példaképeikkel, hírességekkel találkozni.

Az eddig teljesített közel 2900 kívánság fényképes beszámolója a http://www.csodalampa.hu/csodalampa oldalon olvasható.
További információ: Felkai Márta +36-20-519-1652

Forrás: Csodalámpa Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.