csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

HEROSZ – Állatok karácsonya

allatokKaracsonya-151210

A szeretni tudás képessége nem csak az ember kiváltsága – erre emlékeztetve egyszerre szólalnak meg a csengők szerte az országban pénteken, december 11-én 14 órakor a Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület állatotthonaiban.

Az egyesület menhelyei, tagszervezetei 2006-ban rendezték meg először az állatok karácsonyát. Az immár hagyománnyá vált ünnepségek nyitó akkordja ez a különösen szép, közös pillanat. Hagyomány az is, hogy a menhelyeken karácsonyfát állítanak azoknak, akik csak a szemükkel tudnak kérni, de egész lényükkel hálálják meg a legapróbb odafigyelést is. A tagszervezetek minden évben gyerekek bevonásával rendezik meg saját ünnepségüket, a karácsonyfák alá folyamatosan várják az állatoknak szánt ajándékokat.

Budapesti menhelyükön december 13-án 10-15 óráig jótékonysági süti-és garázsvásárt rendeznek. A vendégeket forralt borral várják.

Székesfehérváron a december 11-én 14 órakor kezdődő karácsonyi ünnepségen a hagyományok szerint megjelenik a Mikulás is, a műsor után a gyerekekkel együtt díszítik fel az állatotthon karácsonyfáját. Ezután adják át az Állatvédelmi kisköveti rajz-és novella pályázatok díjait, majd indul az állatsimogatás.

A kiskapudi menhelyen télapó ünnepélyt is rendeztek. A 26 ezer forint adományból sült kacsát vettek az állateledelesnél, ezt fogják majd kiosztani pártfogoltjaiknak. Karácsonyi ünnepséget december 24-én tartanak. A karácsonyfa alá mindenki beteheti majd az állatoknak szánt ajándékot. A kutyáknak plusz ajándék lesz a sétáltatás.

Kiskunfélegyházán már feldíszítették a fát, már most várják a „jó szándékú angyalok” adományait. Német vendégeket is várnak, akik szintén ajándékokkal érkeznek. December 20-ig karácsonyi jótékonysági vásárt tartanak, melynek teljes bevételét a menhely lakóinak ellátására, orvosi költségeire fordítják. December 21-22-23-án egy-egy önkéntes segítségével mutatják be a látogatóknak a menhelyet és lakóit.

Szentesen december 11-én, pénteken a német támogatók (SECOND HAND HUNDE) segítségével megvalósuló beruházások ünnepélyes átadására is sor kerül. Kiépítették a villamos energiaellátást, a víz- és villanyhálózatot, hideg- meleg vizes kézmosási lehetőséggel, zárt szennyvíztárolóval. 8 kennel teljes felújítását is el tudták végezni. December 19-én, „Menhelyi kutyusaink karácsonya” címmel örökbefogadási és adománygyűjtési napot tartanak gazdag programmal kísérve.

A HEROSZ állatvédői remélik, hogy amikor az ünnepségeken fellobban a gyertya lángja, továbbadja mindenkinek azt a melegséget, ami az állatszerető ember lelkét erősíti. Az Állatok karácsonyára szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Forrás: Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.