szerda, június 26, 2019
Civil Hírügynökség

Hatodik alkalommal indult útjára az Adok-Kapok Napok

adokKapok-180406

Április 14-én újra kezdetét vette az ország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciója, Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő programja, az Adok-Kapok Napok. A Premier Outlet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös jótékonysági akciója keretében három héten keresztül várják a jó állapotú, feleslegessé vált ruhákat, cipőket.

Az Adok-Kapok Napok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: míg 2013-ban 18 000 ruhadarabot sikerült összegyűjteni a rászorulók számára, 2017-ben már 125 000 felajánlás érkezett, így több ezer család juthatott jó minőségű használt ruhákhoz. Az idei év a gyerekekről szól, így elsősorban gyerekholmikat várnak a szervezők, mivel a szegény sorsú gyerekek ruháztatása folyamatos kihívások elé állítja a szülőket, de természetesen a felnőtt ruhák is gazdára találnak a május 6-án záruló programot követően.

Az elmúlt években számos híresség csatlakozott a kezdeményezéshez adakozóként és önkéntesként, a gyűjtés mellé állt többek között Iszak Eszter, Dobó Kata, Orosz Barbara, Dombóvári Vanda, Katus Attila, Gönczi Gábor, Sasvári Sándor és Vastag Csaba is. Az Adok-Kapok Napok elkötelezett támogatója Wolf Kati, aki idén harmadszor is örömmel vállalta el a ruhagyűjtő program védnöki szerepét.

A szervezők fő célja, hogy a ruhaadományokkal segítsenek a szerényebb körülmények között élőknek, akiket akár öltözékük miatt is hátrányos megkülönböztetés érhet. Ezért a hétköznapi viseletek mellett szívesen fogadnak jó állapotú elegánsabb ruhadarabokat, ünneplőket is. Érdemes tehát szétnézni a gardróbszekrényekben, hiszen a használaton kívüli ruhadarabokkal nagy örömet okozhatunk, a leadott adományokat pedig akár 50% kedvezményre jogosító kuponokkal hálálja meg a Premier Outlet.

A ruhaadományok célba juttatása az ország minden pontjára jelentős logisztikai költséggel jár. Aki ehhez szeretne hozzájárulni, az a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot adományozhat. Itt, a honlapon lehetőség van online adományozásra, banki átutalás esetén pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra lehet ’Ruhagyűjtés’ megjelöléssel pénzadományt eljuttatni.

 

Forrás: segelyszervezet.hu

Friss műsorok

Comments are closed.