hétfő, december 10, 2018
Civil Hírügynökség

A hatásmérésről 3×3 órában

2017-11-14 Esemény, Hírfolyam
hatasmeres-171112

Hatásmérés segítségével egy civil szervezet adatokon alapuló visszajelzést kaphat tevékenységének sikerességéről. Hiszen maga a szervezet, de az ahhoz kapcsolódó partnerek is rálátást nyernek arra, hogy a kitűzött célokat – azaz a kívánatosnak tartott társadalmi változást – mennyiben sikerült elérni. A hatásmérés adatai alapján ráadásul azonosíthatóvá válnak azok a területek, ahol változtatásra, fejlesztésre van lehetőség.

De mi is az a hatásmérés? És miért lenne szükség rá? Vajon hogyan lehet egyszerűen mérni egy civil szervezet tevékenységének a hatását? Mit kezdhetünk a hatásmérés adataival? Ki használja fel azokat és miért?

A 3X3 órás képzés és workshop célja elsősorban az, hogy rávilágítsunk a hatásmérés szükségességére és hozadékaira. A képzés során beszélgetünk a civil szervezetek sikerességének kritériumairól és körbejárjuk a monitoring és evaluáció kérdéskörét. Kitérünk arra, hogy miért fontos logikai modellben gondolkodni és stakeholder térképet készíteni a hatásmérés során és beszélünk majd a hatásmérés eredményeinek felhasználási lehetőségeiről. A képzés előadások mellett erősen épít az egyéni és csoportos munkára.

3X3 óra, 16:00-19:00
1. képzési nap: november 28.
2. képzési nap: november 30.
3. képzési nap: december 5.

Trénerek: Héra Gábor (HOLO), Cernov Mircea (Mozaik Hub)

A képzés díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció:http://mozaikhub.hu/hu/events/civil-szervezetek-hatasmerese

Időpont: 2017. november 28., 16:00–19:00
Helyszín: Mozaik Zsidó Közösségi Hub,Ferenciek tere 7-8., Budapest, 1053

 

Forrás: facebook.com

Friss műsorok

Comments are closed.