vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

A Háromkaptár BioGazdaság önkénteseit keresi

biokertHaromkapt-180725

Önkénteseket és/vagy nyári idénymunkásokat keresnek a Szentendrei sziget szívében lévő biogazdaságba, Tahitótfalun; festői, nyugodt, békés környezetben.

A túl korán beköszöntött nyár nagy nehézséget jelent a gazdaságnak. Szorgos, természetszerető és zölden gondolkodó kezekre van szükség, hogy a másfél hektárnyi földet megfelelően tudják művelni.

A munkához nem kell gyakorlat. Az önkéntesek segítségét a gyomlálásban, a palántázásban, a szedésben és a csomagolásban szeretnék kérni. A befektetett energiáért cserébe minden nap meleg ebédet biztosítanak a megtermelt idény zöldségekből, valamint szálláshelyet a helyszínen: sátorban, mosdóval.

A gazdaság több, mint 10 éve működik, hogy egy szebb és fentarthatóbb jövőt biztosítsanak a következő nemzedéknek.

Ha szeretnél egy kicsit többet megtanulni arról, hogy:
– hogyan fejlődnek a zöldségek és fűszernövények
– mit jelent a mezőgazdaság
– milyen módszerekkel tudod akár saját kertedet is végre vegyszermentesen gondozni
– hogy milyen élmény leszedni az első saját magad által elültetett palánta gyümölcsét.

A gazdaság egy baráti, családi összefogás, ahol bizonyos napokon négy generáció is együtt szorgoskodik, hogy megtermelje a zöldségeket és ellássa az állatokat. A gazdaságban ló, tyúkok, kacsák és macska is van.
Akár egy napra, akár egy hétvégére, akár egy hétre, de az egész nyári szezonra is fogadnak kortól és nemtől függetlenül bárkit, egyedül/csoportosan, aki szeretne aktív kikapcsolódással töltött munkát végezni. Esténként lehet tábortűz mellett gitározni, sétálni egyet a festői szépségű Dunakanyarban, felfedezni a környező falvakat, biciklizni, evezni.

Bármilyen kérdéssel, ötlettel, jelentkezéssel kapcsolatban Vukovich Dorka nyújt tájékoztatást a 06 20/370-4066-as telefonszámon.

 

Forrás: humusz.hu

Friss műsorok

Comments are closed.