péntek, október 19, 2018
Civil Hírügynökség

Három tucat orvos 40 ezer beteget látott el

gyereketVizsgalnak-170811

2017. augusztus 11-én tizenhatodik alkalommal kezdte meg egy hónapos gyógyító misszióját a Magyar Afrika Társaság (AHU) önkéntes orvosi csapata. A misszió tagjai Dr. Jakkel Anna háziorvos, Dr. Magyar Katalin gyermekorvos, Dr. Bartha Csilla-Katalin sebész orvos rezidens és Lengyel Ingrid intenzív és felnőtt szakápoló.

Munkájukat Könczöl Zsófia és Kiss Kamilla az AHU koordinátorai és helyi partnerszervezetünk, az ugandai Magyar kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) segíti.

A csapat tagjai az egy hónapos misszió során Uganda különböző részein fognak gyógyítani és felvilágosító előadásokat tartani a helyi lakosság számára, mivel az egészségügyi szolgáltatások színvonala – különösen vidéken – nagyon alacsony.

A Magyar Afrika Társaság által, orvosi és humanitárius segítségnyújtás céljából kidolgozott és koordinált programok elsődleges célja a gyógyítás, valamint a fejlődő országokban az egészségügyi dolgozók kritikus hiányának mérséklése.

A Magyar Afrika Társaság 2009 óta folyamatosan indít orvosi misszióikat a fekete kontinensre. Az eddigi missziók során több mint három tucat magyar orvos és egészségügyi szakember, közel 40 000 beteget látott el.

 

Forrás: Magyar Afrika Társaság

Friss műsorok

Comments are closed.