csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Harminc cica számít a segítségre

cicak04-180305

Az állatbarátok rémálma vált valóra Szatymazon, egy tanyán. Csaknem 50 cica élt ott összezsúfolva, de sem az ellátásuk, sem a körülmények nem voltak megfelelőek. Az állatokat a Macska Mancs Team szervezet vezetője vitte oda, aki nem hivatalos menhelyet üzemeltetett. Az áldatlan állapotok az ingatlan tulajdonosának tűntek fel, aki segítséget kért a hatóságoktól, állatbarát emberektől és állatvédő szervezetektől.

A helyzet szerencsére rendeződni látszik, hiszen pár héttel ezelőtt 11 cicát sikerült kimenteni, négy Gödöllőre, hét pedig Miskolcra került, később pedig Alsónémediben és Szegeden is fogadtak két-két macskát. A legújabb fejlemény, hogy a cicákat begyűjtő szervezet vezetője lemondott az állatokról és elhagyta a tanyát, így az állatok ellátása a tulajdonosra, az állatbarátokra és állatmentő szervezetekre hárult.

Az önkéntes segítők még aznap elkezdték az épület takarítását és a fertőtlenítést, hogy a megmaradt harminc cicának jobb körülményeket biztosítsanak és amennyire lehet, normalizálják a helyzetet. Még a héten megkezdődik az állatok orvosi kezelése és ivartalanítása is, amelynek költségét a svájci Suzy Utzinger Alapítvány vállalta át.

A macskák mindennapi ellátását is önkéntesek végzik, a munkaerő mellett a szükséges eszközöket, például tisztítószereket, bútorokat, macskaeledelt és almot is civilek és állatmentő szervezetek adományaiból sikerült eddig beszerezni. Ez viszont már csak pár napra elég, így a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyűjtést szervez a nehéz helyzetbe került cicák megsegítésére.

A hódmezővásárhelyi Interspar Áruház jóvoltából március 9-én, pénteken délután három és este hét óra között az egyesület önkéntesei várják a felajánlásokat a korábbi „mancsos” cicák megmentésére. A legnagyobb szükség macskaalomra van, hiszen csaknem 100 kilogramm fogy egy nap alatt. Mindemellett természetesen macskaeledelt és tisztítószereket is fogadnak az egyesület gyűjtőpontján.

 

Forrás:beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.