péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

Harminc cica számít a segítségre

cicak04-180305

Az állatbarátok rémálma vált valóra Szatymazon, egy tanyán. Csaknem 50 cica élt ott összezsúfolva, de sem az ellátásuk, sem a körülmények nem voltak megfelelőek. Az állatokat a Macska Mancs Team szervezet vezetője vitte oda, aki nem hivatalos menhelyet üzemeltetett. Az áldatlan állapotok az ingatlan tulajdonosának tűntek fel, aki segítséget kért a hatóságoktól, állatbarát emberektől és állatvédő szervezetektől.

A helyzet szerencsére rendeződni látszik, hiszen pár héttel ezelőtt 11 cicát sikerült kimenteni, négy Gödöllőre, hét pedig Miskolcra került, később pedig Alsónémediben és Szegeden is fogadtak két-két macskát. A legújabb fejlemény, hogy a cicákat begyűjtő szervezet vezetője lemondott az állatokról és elhagyta a tanyát, így az állatok ellátása a tulajdonosra, az állatbarátokra és állatmentő szervezetekre hárult.

Az önkéntes segítők még aznap elkezdték az épület takarítását és a fertőtlenítést, hogy a megmaradt harminc cicának jobb körülményeket biztosítsanak és amennyire lehet, normalizálják a helyzetet. Még a héten megkezdődik az állatok orvosi kezelése és ivartalanítása is, amelynek költségét a svájci Suzy Utzinger Alapítvány vállalta át.

A macskák mindennapi ellátását is önkéntesek végzik, a munkaerő mellett a szükséges eszközöket, például tisztítószereket, bútorokat, macskaeledelt és almot is civilek és állatmentő szervezetek adományaiból sikerült eddig beszerezni. Ez viszont már csak pár napra elég, így a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyűjtést szervez a nehéz helyzetbe került cicák megsegítésére.

A hódmezővásárhelyi Interspar Áruház jóvoltából március 9-én, pénteken délután három és este hét óra között az egyesület önkéntesei várják a felajánlásokat a korábbi „mancsos” cicák megmentésére. A legnagyobb szükség macskaalomra van, hiszen csaknem 100 kilogramm fogy egy nap alatt. Mindemellett természetesen macskaeledelt és tisztítószereket is fogadnak az egyesület gyűjtőpontján.

 

Forrás:beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.