vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség

Hallókészülékeket is vittek Afrikába

hallokesz-161107

Újabb orvosmissziót indított Malawiba a Magyar Afrika Társaság, a csapatban a PTE egyik klinikájának vezetője is szerepet vállalt.

A Magyar Afrika Társaság, Közép-Európa legnagyobb, nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó civil szervezete a napokban útjára indította legújabb orvosmisszióját Afrikába. Ezúttal fül-orr-gégész szakorvosok indultak útnak Malawiba, ahol műteni is fognak. A csapatban ott van dr. Gerlinger Imre, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának igazgatója is.

A társaság eddigi missziói során több mint negyvenezer beteget látott el Afrikában olyan területeken, ahol sokan egyáltalán nem jutottak korábban orvosi kezeléshez. Az eddigieknél sokkal alaposabb előkészítést igényelő mostani küldetésre speciális műtétekre felkészült professzorok is kiutaztak – így került a csapatba Gerlinger Imre is.

A szervezet első, Malawiba indított missziója során a orvosok ellátogattak a Blantyre-ben található Queen Elisabeth Kórházba, ahol összeismerkedtek a kórház fül-orr-gégész orvosával – aki az egyetlen ilyen szakorvos az egész országban. Az ő munkájának támogatására és tehermentesítésére indult el ez a mostani misszió, amely során elsősorban fülműtéteket, illetve egyéb fej- és nyaksebészeti beavatkozásokat végeznek el.

– Az út előtt felkészítettek minket arra, hogy nagyjából milyen körülmények várhatók Afrikában, és milyen jellegű műtéteket fogunk tudni elvégezni – nyilatkozta az indulás előtt Gerlinger Imre. – Természetesen nem lesznek olyanok a lehetőségek, mint nálunk Magyarországon, hanem megpróbálunk alkalmazkodni a helyi körülményekhez. Ehhez mérten megpróbáljuk a legjobb ellátást biztosítani a betegeknek.

A magyar kontingens már megkezdte a munkát az afrikai országban – a napokban több, mint 200 darab hallókészüléket adtak át a Blantyre-i fülészeti klinikának.

 

Forrás: bama.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.