csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Hallássérültek – pályaorientáció – bemutató

2019-05-23 Esemény, Hírfolyam
hallasserultMunka-190522

Ma délutáni rendezvények a turizmusban, vendéglátásban dolgozók számára és pályaorientáció az érdeklődőknek.

Bemutatjuk az Erasmus+ Horeca szektorban dolgozni akaró hallássérültek számára készült tananyagokat, amelyet lengyel és görög partnerekkel együtt készítettünk hallássérültek számára egy uniós innovációs projekt keretében. Az elkészült tíz szakma (pék, cukrász, séf, portás-londíner, bármixer, barista, karbantartó, szobalány, kertész, pincér asszisztens) leírását, tananyagát, a munkavégzést bemutató jelelt, feliratozott videókat bemutatjuk, és lemezen is átadjuk a résztvevőknek. A helyszínek egyike a főváros egyik népszerű hotele, a Danubius Hotel Helia. Másik helyszín a dr. Török Béla Iskola, ahol többek közt hallássérült fiatalok is tanulnak.

A rendezvényre meghívtunk számos hotelt, kertészetet, éttermet, pékséget, és nagy izgalommal várjuk a találkozást az érdeklődőkkel.

Tapasztalatunk szerint sajnos a napi rohanás mellett úgy, kevés időt fordítunk arra társadalmi szinten, hogy a fogyatékkal élők ezen csoportjával támogató, befogadó módon foglalkoznánk. Az elkészült módszertani anyagok különösen jól használhatók a munkavégzés közbeni tanulás során, elősegítve az élethosszig tartó tanulás lehetőségét, és a mindenki számára hozzáférhető tudásbázis és módszertan létrehozását.

Mindenkit szeretettel várunk ezekre a rendezvényekre. Az események helyszíne és kapcsolódó szakmai anyagok megtalálhatók a Hallássérültek munkavállalása Facebook oldalán ( https://www.facebook.com/hallasserultek.munkavallalasa/ ), illetve a munkakoralap.hu honlapon ( http://munkakoralap.hu/ ).

 

Forrás: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Friss műsorok

Comments are closed.