hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

Hallássérültek ismerkedhetnek a munka világával

KereskedelemIrokez-180203

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szakma- és munkaválasztást megkönnyítő rendezvényeket tart az év folyamán az ország több településén. Elsőként – napokon belül – a kereskedelem kerül a figyelem középpontjába egypár napra. Most az általános iskolásokat hívjuk meg egy izgalmas és mozgalmas, játékos napra Budapest egyik hipermarketébe.

Az Alapítvány hallássérült és halló munkatársai gazdag vizuális prezentációkkal, csoportos foglalkozásokkal, kommunikációs gyakorlatokkal és játékokkal, szükség esetén jelnyelvi tolmácsolással mutatják be a tanulóknak az adott szakmák jellegzetességeit. Ezt követően az áruházi dolgozók vezetik végig a hipermarketben a jelentkezőket. Ők teljes körűen ismertetik a különféle munkaköröket, – amely kiegészíti az Alapítvány munkatársainak oktatását – és gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséggel betekintést nyújtanak az áruház munkaügyi életébe.

A Munka-Kör Alapítvány célja a találkozók meghirdetésével, hogy a siketek és nagyothallók munkába kerülési esélyeit, befogadásukat az egyes munkahelyekre, növelje. Remélve ezzel, hogy a kisebb boltok is foglalkoztatnak majd egy-egy hallássérült munkavállalót, vállalva a betanításukat is, illetve jelzik felénk azt, ha szükségük van új munkatársra.

A következő “munkaállomás” az éttermek világa lesz. Ide már a munkát keresőket, és minden kedves érdeklődőt várunk, előzetes jelentkezéshez a honlapunkon található e-mail címen.

 

Forrás: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.