csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

Hallássérültek ismerkedhetnek a munka világával

KereskedelemIrokez-180203

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szakma- és munkaválasztást megkönnyítő rendezvényeket tart az év folyamán az ország több településén. Elsőként – napokon belül – a kereskedelem kerül a figyelem középpontjába egypár napra. Most az általános iskolásokat hívjuk meg egy izgalmas és mozgalmas, játékos napra Budapest egyik hipermarketébe.

Az Alapítvány hallássérült és halló munkatársai gazdag vizuális prezentációkkal, csoportos foglalkozásokkal, kommunikációs gyakorlatokkal és játékokkal, szükség esetén jelnyelvi tolmácsolással mutatják be a tanulóknak az adott szakmák jellegzetességeit. Ezt követően az áruházi dolgozók vezetik végig a hipermarketben a jelentkezőket. Ők teljes körűen ismertetik a különféle munkaköröket, – amely kiegészíti az Alapítvány munkatársainak oktatását – és gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséggel betekintést nyújtanak az áruház munkaügyi életébe.

A Munka-Kör Alapítvány célja a találkozók meghirdetésével, hogy a siketek és nagyothallók munkába kerülési esélyeit, befogadásukat az egyes munkahelyekre, növelje. Remélve ezzel, hogy a kisebb boltok is foglalkoztatnak majd egy-egy hallássérült munkavállalót, vállalva a betanításukat is, illetve jelzik felénk azt, ha szükségük van új munkatársra.

A következő “munkaállomás” az éttermek világa lesz. Ide már a munkát keresőket, és minden kedves érdeklődőt várunk, előzetes jelentkezéshez a honlapunkon található e-mail címen.

 

Forrás: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.