szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Hallássérültek elhelyezkedését segítő kéziszótár

munkakorHallasLogo-190603

Kéziszótár azok számára, akik az idegenforgalomban, turizmusban, gasztronómiában vagy a bútorgyártásban szeretnének munkát vállalni nem csak hallássérülteknek – mit lehet belőle használni már a honlapunkról?

Az Erasmus + SWING: újítások és együttműködés a hallássérültek képzésében – innovációs projekt programjának keretében elkészült az az összesítés, amely az említett szektorokban a munkavégzéshez szükséges legfontosabb 150 szót tartalmazza a szót megjelenítő képpel együtt négy nyelven, a szó magyarázatával, továbbá a szinonimák is szerepelnek benne. Napokon belül a honlapunkon lesz, letölthető és megnézhető.

A videók jelelései is elkezdődtek, ami nem túl egyszerű, mivel minden országban másként kommunikálnak a hallássérültek. Pl. vannak országok, ahol az ujj ABC-t részesítik előnyben, ilyen Németország. Az országok többségében, térségenként, családonként különböző jeleket használnak, attól is függően, hogy egy több generációs siket család-e, vagy halló szülők mellett nőnek fel, és integrált iskolába járnak.

Miután ez a nemzetközi tapasztalatunk közös élmény volt partnereinkkel, most az adott országok jeltolmácsaival és hallássérült emberekkel, szakértőkkel minden érintett országban egy élénk eszmecsere folyik, hogy megtaláljuk az optimális megoldást, a mindenki számára hozzáférhető tudás lehetőségének megteremtése okán.

http://munkakoralap.hu/ http://munkakoralap.hu/programok/erasmus-plus/kepes-szomagyarazatok-szektoronkent-swing/

 

Forrás: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.