péntek, március 23, 2018
Civil Hírügynökség

Hajrá Miniszterelnök Úr! Mondjon nemet a CETA-ra is!

CetaCStop-170124

A Magyar Természetvédők Szövetsége arra biztatja Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy hazánk érdekeit első helyre téve vonuljon ki a kanadai-EU szabadkereskedelmi megállapodásból.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke első munkanapján kiléptette az USA-t a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből (TPP). Ezt Orbán Viktor egy konferencián úgy értékelte, hogy a „multilaterizmusnak (sokszereplős politikai megállapodások rendszere) vége, helyette egy bilaterális (kölcsönösségen alapuló) korszak köszöntött be”. A kormányfő már az USA-EU szabadkereskedelmi egyezményt (TTIP) is temette, szerinte „új megállapodást kell kötni az Egyesült Államokkal a “hamvába halt” szabadkereskedelmi megállapodás helyett, az ugyanis nem jön létre.”

A természetvédők üdvözlik, hogy a Miniszterelnök véget akar vetni a káros TTIP kezdeményezésének. Biztatják a kormányfőt, hogy Magyarország hátráljon ki a TTIP előszobájának számító kanadai-EU szabadkereskedelmi megállapodásból is, amely számos szakértő szerint veszélyezteti hazánk mezőgazdaságát, kiemelten az agrárium génmódosítás-mentességét. Az egyezmény túlhatalmat adna a multinacionális cégeknek, hogy antidemokratikus bírósági eljárásokban pereljék az egészség- és környezetvédelemért küzdő kormányokat. Bár ezt az egyezményt aláírta már a magyar kormány a liberális kanadai kormánnyal, még van lehetőség, hogy a magyar képviselők az Európai Parlamentben megakadályozzák a hatálybalépést. A másik lehetőség a Magyar Országgyűlés előtt van: megtagadhatja a szerződés ratifikációját, így megmentve hazánkat és Európát ettől a káros szerződéstől.

Miniszterelnök Úr! Önön a világ szeme: tegye első helyre a magyar emberek érdekeit és akadályozza meg a CETA hatálybalépését – kérik a természetvédők a kormányfőt.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.