szerda, május 22, 2019
Civil Hírügynökség

Gyurmával segítik az oktatást

SporttalKreativAlap-190109

Több mint 4500 kilogramm színes gyurma több mint 110 intézménynek. A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány több fenntartóval kötött együttműködési megállapodást a “Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program” keretein belül.

Az együttműködésnek köszönhetően több mint 110 intézmény, köztük óvodák, általános iskolák kapnak 10 színű gyurmát 2019-ben. 2 alkalommal, összesen 4794 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

A program célja, hogy a nevelésben dolgozó szakembereknek elérhető legyen olyan eszköz, amely segítségével sok gyermeket tudnak játékosan, egyszerűen nevelni, fejleszteni vagy oktatni. A felhasználási korosztályt tekintve a gyurma egész kicsi kortól az általános iskolás korosztályig használható fejlesztő eszközként. Szakemberek egyöntetű véleménye alapján megadott feladatok elvégzése vagy egyszerű játék során az alábbi területek fejlődnek a gyermekeknél: megfigyelőképesség, memória, kreativitás, kézügyesség, szem-kéz koordináció. A gyurmázás hozzájárul a színek és formák megismeréséhez, fejleszti a térbeli alkotást, a finommotorikát és persze az izmokat.

A programban az alapítvány 85%-os támogatást nyújt a résztvevőknek. Hosszútávú célja, hogy folyamatosan bővítse az együttműködő partnerek számát és a későbbiekben teljesen ingyen tudja biztosítani az eszközöket.

Bővebb információ: www.kreativ-gyermek-alapitvany.com

 

Forrás: Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.